Poli învinge CFR Cluj în cel mai spectaculos meci al acestui campionat

0 1

ACS Poli Timișoara a produs prima înfrângere din acest sezon liderului CFR Cluj, sâmbătă, cu scorul de 4-3 (2-0), pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, în etapa a 8-a a Ligii I de fotbal.

Bănățenii au condus cu un neverosimil 4-0 după 60 de minute de joc, dar ardelenii au reușit să puncteze de trei ori în decurs de opt minute și au revenit în joc, dar Poli a obținut victoria.

Alex Munteanu a fost cel mai bun jucător al gazdelor, deschizând scorul (2), cu un șut de la aproape 40 de metri care l-a surprins pe portarul Andrei Cosmin Vâtcă, și marcând ultimul gol al bănățenilor (60). Gabriel Cânu (33) a înscris și el din centrarea lui Munteanu, iar Octavian Drăghici (55) a marcat în urma unei mingi respinse de un fundaș clujean.

Senegalezul Ibrahima Balde, introdus după pauză de Dan Petrescu, a marcat primele sale goluri în Liga I (73, 77), cealaltă reușită a oaspeților fiind de fapt un autogol al lui Gabriel Cânu (81), după un șut al lui Dan Nistor.

ACS Poli a marcat pentru prima oară patru goluri într-un meci de când joacă în Liga I. CFR Cluj avea cea mai bună apărare din campionat înaintea acestei etape, cu un singur gol primit, în prima etapă. Singurele echipe neînvinse au rămas CS Universitatea Craiova și FCSB.

După pauza competiţională, CFR joacă pe teren propriu cu CS U Craiova, iar ACS Poli Timișoara are meci cu Dinamo la Bucureşti.

„Nu știu dacă am mai primit patru goluri în campionatul românesc. Preferam să pierdem 0-4 și să păstrăm golurile pentru etapele următoare. A fost primul joc pe care l-am făcut la 18:30, s-a văzut, nu am fost obișnuiți cu căldura. Totul s-a decis în minutul 1. Jucătorii n-au fost obișnuiți să revină. Totul a fost împotriva noastră. Niciun jucător din primul 11 nu merită să joace etapa viitoare” – a spus Dan Petrescu la Dolce Sport.

„Azi a fost un duș rece pentru noi. Am avut ghinion, cu două goluri primite în primele zece minute. A fost foarte dificil după aceea. Mă bucur totuși că am marcat de trei ori, asta înseamnă că ne-am dorit. Golul lui Munteanu a contat foarte mult. N-am jucat niciodată pe o așa căldură, dar nu avem nicio scuză. Trebuia să vină și o înfrângere, asta este, mergem înainte. Dacă jucam din primul minut cum am făcut-o în repriza a doua, câștigam lejer” – a spus Cristi Manea la Dolce Sport.

„Nu știu ce s-a întâmplat azi cu noi. Am început jocul de la 0-2. Acele goluri au rupt firul partidei. Miste ne-a motivat foarte bine la pauză, credeam că o să revenim, dar am mai luat două goluri. Nu se aștepta nimeni ca Munteanu să marcheze de acolo. Un gol fenomenal! A fost foarte cald, dar și ei au jucat pe aceeași temperatură. Nu e posibil ca o echipă care își dorește să facă performanță să ia patru goluri de la Timișoara” – a spus Dan Nistor la Dolce Sport.

„N-am făcut tumba chiar ca la gimnastică, am făcut tumba mea. La 4-3 mi-am amintit de meciul Forestei cu Dinamo. A fost un meci nebun. Toți au savurat meciul, mai puțin noi. Le-am promis că fac cinste dacă iau șase puncte. După mergem la nuntă la Artean bine pregătiți. Eu am crezut că e blat. Nici nu mai știu ce să mai spun. Vera putea să dea gol” – a spus Ionuț Popa la Dolce Sport.

„A fost o reușită pe cinste, nu mă așteptam să marchez chiar așa. A fost un gol frumos. Am pregătit meciul foarte serios, voiam să legăm rezultate pozitive. Am avut emoții pe final, cei de la CFR ne-au înghesuit tare de tot. Când m-am întors de la duș nu-mi venea să cred că e 4-3. La fiecare gol pe care o să-l marcheze voi da beri băieților” – a spus Alex Munteanu la Dolce Sport.

„Toată echipa a jucat bine azi, am pus stăpânire pe joc la un moment dat. La 4-0 a intervenit o relaxare în suconștient. A fost un final tensionat, dar am strâns rândurile și am câștigat împotriva liderului. De la mijloc în sus, cei de la CFR sunt cei mai buni din campionat, alături de Steaua” – a spus Gabriel Cânu la Dolce Sport.

ACS Poli Timișoara — CFR 1907 Cluj 4-3 (2-0)

Stadion ”Dan Păltinișanu” — Timișoara;  Spectatori 4000

Au marcat: Alex Munteanu (2, 60), Gabriel Cânu (33), Octavian Drăghici (55), respectiv Ibrahima Balde (73, 77), Gabriel Cânu (81, autogol).

ACS Poli: Curileac – V. Crețu, C. Melinte, Cânu,  Șeroni – Artean, Soljici – Al. Munteanu, Bîrnoi, Țigănașu – Drăghici
Rezerve: Straton, Bocșan, Străuț, Croitoru, Mailat, Al. Ciucur, Bianconi
Antrenor: Ionuț Popa

CFR Cluj: Vâtcă – Cr. Manea, A. Mureșan, Vinicius, Al. Vlad – Hoban, Deac, Culio – Omrani, Vera, Nistor
Rezerve: Duka, M. Coman, Nouvier, Moutinho Rua, Luchin, Mario Jorge, Balde
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Mircea Orbuleț (București), Stelian Slabu (Brașov); arbitru de rezervă: Dan Grigore Botescu (București)

Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) — CCA, Constantin Stătescu (București) — LPF

Leave A Reply

Your email address will not be published.

free stats