Relațiile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud devin tot mai strânse

0 4

Coreea de Nord este gata să renunțe la armele sale nucleare dacă conducerea lui Kim Jong-un este garantată, relatează agențiile mondiale, anunță news.bg citând Seulul.

Reprezentanții delegației Coreei de Sud, care au facut o vizită de două zile în Coreea de Nord au confirmat că Phenianul a declarat că nu există nici un motiv de a poseda arme nucleare, în cazul în care va fi garantată securitatea statului. Surse politice au precizat că s-au înregistrat progrese vizibile în discuțiile dintre oficialii celor două țări.

„Coreea de Nord și-a exprimat în mod clar intenția de a denucleariza Peninsula Coreană în cazul în care nu există nici o amenințare militară iar securitatea regimului nord-coreean va fi garantată, au explicat că nu există nici un motiv de a poseda arme nucleare“, a declarat  secretariatul șefului Coreei de Sud.

Liderul Coreei de Nord a cerut contacte mai strânse cu Seoul

RPDC este deschisă negocierilor privind dezarmarea nucleară în Peninsula Coreeană. Țara și-a exprimat disponibilitatea de a discuta sincer cu SUA cu privire la acest caz. Conducerea Coreei de Nord a promis să nu folosească arme nucleare împotriva Coreei de Sud. Phenianul va opri testarea nucleară, precum și alte provocări în timpul discuțiilor.

Phenianul a convenit să pună capăt proceselor nucleare și lansării de rachete în cursul negocierilor. Liderul acestei țări promite să nu folosească arme nucleare sau convenționale împotriva Coreei de Sud. Coreea de Sud și Coreea de Nord au convenit să organizeze o întâlnire la sfârșitul lunii aprilie. Discuțiile vor avea loc în zona de frontieră, demilitarizată, la 53 km nord de Seul. Vor fi prezenți de liderii ambelor țări.

La Pyongyang au avut loc întâlniri similare între liderii celor două țări în 2000 și 2007.

Reprezentantul Seului a arătat că cele două țări au convenit să deschidă o „linie fierbinte“ între cei doi lideri pentru a permite o consultare mai strânsă și a reduce tensiunile din peninsulă. Kim Jong-un și Mun Jing-in vor organiza primul lor întâlnire înaintea celui de-al treilea summit de la sfârșitul lunii aprilie.

Coreea de Nord și-a exprimat speranța că problema exercițiilor militare comune între Coreea de Sud și SUA să fie rezolvata pentru ca situația de pe peninsula coreeană sa se stabilizeze. Coreea de Sud va transmite Statelor Unite mesajul RPDC.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

free stats