60 de diplomați americani vor fi exuplzați din Rusia

0 366

Potrivit news.bg, Rusia a anunțat că expulzează 60 de diplomați americani, care se află în țară. Totodată, se va închide consulatul SUA din Sankt Petersburg. Acest lucru a fost anunțat la o conferință de presă de către ministrul de externe rus Serghei Lavrov, au transmis agențiile internaționale de știri.

Potrivit ambasadorului SUA, John Huntsman, acesta a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde ministrul adjnct Serghei Riabkov i-a prezentat decizia.

Aceasta este reacția Rusiei la acțiunile SUA și va fi aplicată si altor țări care au expulzat diplomați ruși.

Aproape 30 de state, în solidaritate cu Marea Britanie, au decis să expulzeze în total peste 100 de diplomați ruși.

Reamintim că acest lucru est cauzat de „cazul Scripal”. Otravirea agentului dublu Serghei Scripal și a fiicei sale, Iulia, a tensionat relația dintre Londra și Moscova.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat anterior că Marea Britanie a încălcat dreptul internațional, prin refuzul de a furniza informații despre fostul spion rus Serghei Skripal si fiica acestuia.

Purtătorul de cuvânt Maria Zaharova a declarat, citată de presa rusă, că pentru a patra oară Rusia se îndreaptă spre Marea Britanie pe canalele oficiale, propunând să coopereze în investigarea situației Scripal. Ea a explicat că notele relevante ale ambasadei ruse din Londra au fost trimise în datele de 6, 13, 14 și 22 martie

Leave A Reply

Your email address will not be published.