Remiză în derby-ul etapei și Steaua poate urca pe primul loc dacă învinge Iașiul acasă

0 2

Peste 25.000 de suporteri alb-albaștri au luat cu asalt stadionul ”Ion Oblemenco”  în meciul considerat derby-ul etapei a 3-a din play-off-ul Ligii 1 la fotbal. Înaintea startului s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostei mare legende Nicolae Tilihoi. Alex Mitriță a avut prima ocazie de a marca în minutul 18, însă șutul acestuia din interiorul careului a trecut puțin pe lângă poarta lui Vâtcă. Prima parte a jocului a fost una echilibrată, fără prea mari ocazii importante de poartă. 0 – 0 la pauză.

Ardelenii au încercat să pună presiune în repriza secundă, ratând două ocazii în minutele 60 și 68. Hoban a expediat un șutut pe lângul stâlpul din dreapta porții lui Mitrovic, apoi Deac l-a pus la mare încercare pe goalkeeperul alb-albastru care a parat excelent. Starul Mitriță putea fi eroul Băniei cu 15 minute înainte de finalul jocului. A prins o execuție excelentă cu pâmăntul de la 20 de metri, însă Vâtcă a fost la post și a respins în corner. De altfel, în această seară am avut parte de două debuturi: Florin Gardoș și Dominik Glavina.

Reacții după meci:

”Nu trebuia să pierdem puncte în această seară. CFR a făcut un meci defensiv. Din păcate doar atât am reuşit, sperăm să facem mai multe la meciul viitor. Ei ne-au închis foarte bine. N-am avut acea posesie a noastră… Ne apropiam la un singur punct dacă-i băteam. Ne va aştepta un meci greu la Steaua, dar trebuie să câştigăm neapărat. Nu s-a jucat prea mult fotbal în această seară, mai mult stăteam pe jos. Ei au venit şi şi-au făcut jocul. Cu siguranţă meciul cu Steaua va fi mult mai frumos. Suntem două echipe care jucăm fotbal”, a declarat Mitriţă la Telekom Sport.

”Este un rezultat echitabil. Este un teren pe care se câştigă foarte greu. Ce pot să spun? Ne mulţumim şi cu un punct. Eu cred că campionatul se joacă până în ultima etapă. Sunt echipe echilibrate şi se joacă până la final. Trebuie să fim pregătiţi să jucăm pe orice teren, în orice condiţii. Ne dorim să câştigăm campionat în orice condiţii, indiferent dacă jucăm cel mai urât fotbal sau cel mai frumos. Dacă vă uitaţi la golurile pe care le-am marcat, nu cred că jucăm atât de urât. Suntem o echipă care pregătim foarte bine fazele fixe, avem talie, am marcat foarte mult din faze fixe, ăsta este fotbalul. Totul depinde de noi, deocamcată suntem pe primul loc”, a declarat Ciprian Deac pentru Telekom Sport.

„Voiam să înţeleg de la arbitru dacă s-a schimbat regulamentul. Ştiu că la şase schimbări trebuie să acorzi şase minute suplimentare. N-a fost un fotbal frumos în această seară. Am şi greşit, nici terenul nu e bun, afectează spectacolul. Ambele echipe s-au descurcat foarte bine în defensivă. Am primit un singur gol în ultimele şapte meciuri. Dar concluzia e că n-a fost un meci reuşit. Lucrăm să îmbunătăţim anumite lucruri. Au fost foarte multe greşeli tehnice.Vom continua să luptăm. Mergem la Steaua să facem un meci reuşit” – a spus Devis Mangia la Telekom Sport.

”Mă bucur că am avut ocazia să debutez şi sper să am ocazia să joc mai mult pe viitor. Îmi doream să intru, eram nerăbdător să joc. Este păcat că n-am obţinut victoria în seara asta, dar e bine şi aşa. Am făcut nişte sacrificii destul de mari ca să vin la Craiova, dar am făcut-o pentru fotbal, pentru că vreau să joc. N-a fost un meci prea plăcut de privit, a fost destul de greu. Şi terenul ne-a încurcat… a fost un meci destul de închis. Mi-aş dori foarte mult să fiu titular în etapa următoare şi sper să batem”, a declarat Florin Gardoş pentru Telekom Sport.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Mitrovic – Tiago, Popa, Kelic, – Martic, Zlatinski, Santos, Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță
Rezerve: L. Popescu, Screciu, Gardoș, Briceag, Dimitrov, Glavina, Mateiu
Antrenor: Devis Mangia

CFR Cluj: Vâtcă – Manea, Nascimento, Boli, Camora- Hoban, Djokovic – Deac, Culio, Păun – Omrani
Rezerve: Duka, Mureșan, L. Rus, Mailat, Costache, A. Ioniță, Țucudean
Antrenor: Dan Petrescu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

free stats