Avioanele de apărare din Siria au respins un atac la baza aeriană Shayrat din Homs

0 324

Unitățile de apărare militară ale armatei siriene au respins un atac cu rachete care viza baza aeriană Shayrat din regiunea Homs, a informat agenția de știri SANA marți.

O sursă militară de rang înalt a relatat canalului Al-Ikhbariyah Syria din Damasc că trupele de apărare aeriană din Siria au reușit să lovească șase ținte deasupra bazei Shayrat și trei rachete care se apropiau de baza Dumeir de nord-est a Damascului. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare Eric Pahon a negat orice rol american în acest atac, spunând că trupele țării nu au fost implicate în nici un fel de acțiuni militare în zonă în momentul atacului.

Portalul de știri Al Masdar a raportat că atacul a fost efectuat de forțele aeriene israeliene din spațiul aerian libanez la ora locală 01:10. Un purtător de cuvânt al forțelor israeliene de apărare, totuși, a declarat pentru TASS că nu are informații despre vreo lovitură asupra țintelor siriene.

În urmă cu un an, la 7 aprilie 2017, președintele american Donald Trump a ordonat un atac cu rachete la baza aeriană Shayrat. Atacul, care a implicat 59 de rachete Land Tomahawk, a venit ca răspuns la presupusa folosire a armelor chimice de guvernul de la Damasc asupra rebelilor, pe 4 aprilie. Damasc a respins aceste acuzații, pe baza mărturiei organizației White Helmets.

La 14 aprilie 2018, Statele Unite, Regatul Unit și Franța au lansat rachete de croazieră în infrastructura militară și civilă a Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, 71 din 103 rachete de croazieră au fost doborâte de unitățile de apărare aeriană ale Siriei. Washington, Londra și Paris au declarat că grevele au fost un răspuns la un presupus atac de armament chimic din Siria, Douma.

Leave A Reply

Your email address will not be published.