Moscova: În Siria s-au găsit clor din Germania și grenade din Marea Britanie

0 7

Containere de clor din Germania și grenade de fum fabricate în orașul Salisbury, au fost găsite în Guta de Est, Siria,a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citat de news.bg

„În zonele eliberate din Gutta de Est, trupele guvernamentale siriene au descoperit containerele cu clor – cele mai dure arme chimice din Germania, precum și grenade de fum – vă rugăm să rețineți acest lucru, din orașul Salisbury, Marea Britanie“, a arătat Zakharova la conferința sa de presă de la Moscova.

În opinia ei, constatările subminează „credința în umanitate” a conducerii unor state care „dau astfel de ordine și iau decizii similare”.

Ne amintim ca orașul Salisbury tocmai a devenit celebru pentru otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei lui Iulia. Autoritățile britanice spun că Rusia a folosit agentul chimic Novichok. Moscova neagă cu tărie.

În același timp, Zaharova a spus că Marea Britanie ar putea fi bine descrisă drept titularul recordului mondial al crimelor împotriva umanității.

Zaharova a răspuns unui comentariu făcut de ambasadorul britanic la Moscova, care a declarat că Rusia se află în spatele unei serii de crime.

Marea Britanie este asociată cu cel mai mare număr de cazuri de genocid în lume. Terifiant este modul în care milioane de oameni nevinovați au fost uciși în coloniile britanice, a atacat purtătorul de cuvânt, adăugând că, potrivit diferitelor date, coloniștii britanici au ucis 90-95% din aborigeni la colonizarea Australiei.

Zaharova a dezvăluit 17 pagini de informații de arhivă care descriu acțiunile brutale ale Regatului Unit în lume pe o lungă perioadă de istorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

free stats