Țările G7 ar putea introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza situației din Donbass

0 4

Grupul celor șapte țări a acuzat Rusia de destabilizarea situației din lume, însă și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu Moscova.

Potrivit agenției de știri TASS, Grupul celor șapte țări (G7) ar putea impune noi sancțiuni împotriva Federației Ruse din cauza situației din Donbass, potrivit declarației comune a miniștrilor de externe ai acestor state și a Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Securitate Politica Federica Mogherini, distribuită de Ministerul de Externe canadian.

„Ținând cont de responsabilitatea Rusiei în acest conflict, îndemnăm Rusia să stabilizeze fără întârziere situația de securitate din Donbass. Reamintim că durata sancțiunilor economice legate de Donbass este în mod clar legată de implementarea completă și ireversibilă a Acordurilor de la Minsk. Vom renunța la sancțiuni numai dacă Rusia își îndeplinește cu adevărat angajamentele, dar suntem, de asemenea, pregătiți să luăm măsuri restrictive suplimentare, în cazul în care acțiunile Rusiei cer acest lucru „, se arată în declarație.

Potrivit declarației, țările G7 „reiterează sprijinul nostru susținut pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, precum și încălcările și abuzurile comise împotriva populației sale de către Rusia în Crimeea”.

În același timp, țările „sprijină pe deplin eforturile Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei. Suntem convinși că singura modalitate de a găsi o soluție durabilă conflictul poate fi atins prin implementarea integrală a acordurilor de la Minsk „.

„Ne-am angajat să protejăm și să promovăm sistemul internațional bazat pe reguli, lucru care se află pe fundalul unui model al comportamentului rus iresponsabil și destabilizator al Rusiei, inclusiv în amestecul în sistemele democratice ale țărilor”, se arată în declarație.

Potrivit declarației, țările G7 „cheamă Rusia să înceteze acest comportament, ceea ce este extrem de dăunător perspectivelor unei cooperări constructive”. „Îndemnăm Rusia să respecte obligațiile sale internaționale, precum și responsabilitățile sale ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU (OSN), să susțină pacea și securitatea internațională. Cu toate acestea, vom continua să ne angajăm cu Rusia în abordarea crizelor regionale și provocări globale „, se arată în declarație.

Reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor G7 a avut loc în Toronto, Canada, în perioada 22-23 aprilie. O reuniune a miniștrilor străini și de securitate ai G7 se desfășoară în perioada 23-24 aprilie. Canada deține președinția G7 în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

free stats