Suedia investește 3,7 milioane coroane în educația sexuală pentru imigranți

0 3

În fața valului de violuri, Suedia s-a văzut obligată să investească în educația sexuală pentru imigranți. Guvernul suedez va investi 3,7 milioane de coroane pentru a educa imigranții recent sosiți în țară. Realitatea a învins în cele din urma în Suedia, iar guvernul a luat decizia de a lansa un program de educație sexuală pentru migranți. Aceste măsuri, care vizează bărbații și femeile care solicită azil în țară, încearcă să obțină o îmbunătățire într-o problemă care a devenit o prioritate națională.

Ministrul Afacerilor Sociale, Annika Strandhäll, a recunoscut că situația este „gravă”: „Am constatat că unele dintre femeile din acest grup de nou-veniți provin din comunități în care există reguli, legi și reglementări complet diferite”.

„Acest proiect oferă acestui grup de femei mai multe oportunități pentru a dobândi cunostințe despre drepturile sexuale și reproductive în Suedia”, a spus Strandhäll.

Joakim Lamotte caută informații despre violul unei fete de doisprezece ani din orașul suedez Svenungsund. Jurnalistul, căruia îi fusese comandat un articol pe aceasta temă, a decis să ceară informații  la comisariatul de poliție.  Fără să vrea, Lamotte s-a găsit în fața unei situații pe care o trăiește o țară complet copleșită de valul de violuri.

Ziaristul a întrebat agenții de poliție asupra investigației cazului respectiv și răspunsul nu putea fi mai revelator: “Avem un suspect, dar nu l-am putut interoga încă.

”Cantitatea de muncă este atât de mare că nu putem să facem față, este lamentabil, au spus agenții.

În dimineața de 24 octombrie 2016, în Uppsala, oraș situat la 78 km la nord-est de Stockholm, cinci afgani au lovit, și violat pe rând o tânără de 15 ani. Cei cinci refugiați, carea au sosit în țară neînsotiți (copii?), au amenințat victima că vor difuza imagini video indecente pe rețelele sociale dacă-i denunță la poliție. Un modus operandi similar celui folosit într-un viol în grup de alti recent sosiți în Germania. După ce au fost identificați, cei cinci afgani au fost condamnatți la pedepse între 13-15 luni de închisoare. Legislația suedeză recomandă  deportarea în acest tip de cazuri, dar în final judecătorul a decis să-i lase în continuare în țară deoarece, călătoria lor “era foarte periculoasă”. Autoritățile au justificat decizia cu drepturile minorilor, dar multi cetățeni au fost indignați fiindcă prezența lor în localitate presupune un autentic pericol.

Un medic pediatru suedez a protestat în luna septembrie 2017 față de cifrele pe care le ofereau zilnic autoritatile suedeze referitor la criza refugiaților. Acest medic, însărcinat să trateze unii din miile de noi sosiți, a asigurat că a văzut multe persoane catalogate ca fiind copii, care în realitate erau majori, unii dintre ei, peste 40 de ani. “Sunt multe cazuri de presupuși copii carea au barbă și mustață”, a asigurat Josef Milerad, ale cărui cuvinte au comoționat întreaga țara. Suedia a primit în ultimul an 31.000 solicitari de azil, cifre foarte ridicate ținând  cont de populația țării. Fără îndoială, surprinde ca numarul de minori neinsotiti era atât de ridicat la Agenția de Imigrație.

Josef Milerad, a asigurat că aceste cifre erau falsifícate, și a aratat în acest sens cazul mai multor adulti care au încercat să treacă drept copii. Condițiile pentru minorii neînsoțiți sunt mult mai benefice – este mai complicat pentru ei să fie deportați -, motiv pentru care multi refugiați încearcă să obtină acest statut.

În timp ce guvernul suedez încearcă să acopere totul, țara se confruntă cu o criză gravă de violuri, deoarece importă sute de mii de migranți din lumea a treia.

Statisticile de anul trecut au arătat că migranții din țările majoritar musulmane comit 84% din violurile „foarte violente”. La începutul acestui an, cercetările au arătat că rapoartele privind violul au crescut cu 400% în capitala suedeză din 1996.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

free stats