SUA s-au răzgândit! O delegație SUA a ajuns în Coreea de Nord pentru negocieri

0 350

O delegație americană a sosit în RPDC pentru discuții legate de întâlnirea dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un anunță news.bg

Potrivit Washington Post, în procesul de consultare, care va are loc în perioada 28-19 mai iau parte, fostul ambasador al SUA în Coreea de Sud și șeful misiunii diplomatice americane în Filipine, Sung Kim. Se așteaptă ca ei să se întâlnească cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Choi Song Hee. Ambii sunt familiarizați cu negocierile privind denuclearizarea Coreei de Nord încă din 2005.

Negocierile au fost confirmate de reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al Statelor Unite, Heather Nauert. Potrivit acesteia, prima întâlnire a avut loc la Panmujom – în zona demilitarizată la granița dintre RPDC și Coreea de Sud.

„Delegația noastră americană a sosit în Coreea de Nord pentru a pregăti summitul cu Kim Jong-no. Cred că Coreea de Nord are un potențial excelent și într-o zi va deveni un stat foarte performant din punct de vedere financiar și economic. Kim Jong-un este de acord cu mine. Se va întâmpla! „- a comentat Trump negocierile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.