Fiul președintelui Siriei se află la Cluj

0 485

Inspectorul şcolar general din Cluj a confirmat sosirea fiului preşedintelui Siriei la Olimpiada de Matematică.Fiul preşedintelui sirian va beneficia de măsuri de securitate sporite, având în vedere că ţara sa se află în plin război.

Potrivit Sputnik, Valentin Cuibuş, inspectorul şcolar general din Cluj a confirmat că Hafez al- Assad este unul dintre cei 615 elevi veniţi în ţara noastră pentru Olimpiada Internaţională de Matematică. Acesta a precizat că, în afară de măsurile speciale de securitate luate în situaţia unor astfel de vizite, fiul preşedintelui Siriei va fi tratat la fel ca şi ceilalţi elevi, fiind inclus în programele pregătite de organizatori.

Hafez al-Assad a participat la mai multe olimpiade și concursuri internaționale de matematică dar niciodată nu a reușit să ocupe un loc fruntaș. Surse din ambasada siriană spun că fiul președintelui sirian este un pasionat de matematică, învață singur și își dorește să câștige în cele din urmă un concurs internațional la această materie.

Altfel, Olimpiada Internațională de Matematică care va avea loc la cluj în perioada 3-14 iulie este a 59-a ediție. În orașul transilvan se vor afla îb aceste zile elevi și profesori din 110 țări.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.