Recep Tayyip Erdogan a fost învestit în funcția de președinte al Turciei

0 400

Recep Tayyip Erdogan, care a câștigat alegerile prezidențiale din 24 iunie, a fost investit în funcția de președinte al Turciei, a informat postul TV TRT. Ceremonia de inaugurare a avut loc în parlamentul țării.

Luni, palatul prezidențial a găzduit ceremonia oficială a tranziției țării de la sistemul parlamentar la sistemul prezidențial de guvernare. De asemenea, va avea loc o recepție care va implica lideri din peste 20 de țări, inclusiv Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Venezuela, Guineea, Georgia, Zambia, Kazahstan, Kârgâzstan, Macedonia, Pakistan, Somalia și Ucraina. Delegația rusă este condusă de premierul Dmitri Medvedev. Luni noaptea, președintele turc este așteptat să numească un nou cabinet. Agenția de știri Anadolu a declarat la începutul lunii iulie că numărul miniștrilor ar reduce de la 21 la 16, deoarece mai multe ministere urmau să fie combinate.

La 24 iunie au avut loc alegeri prezidențiale și parlamentare timpurii în Turcia. Președintele actual a câștigat alegerile, primind 52,59% din voturi. Cel mai apropiat rival al său, Muharrem Ince, nominalizat de Partidul Popular Republican, a câștigat 30,64%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.