Rusia: Atacurile americane împotriva coridorului ”North Stream 2” sunt ”ideologie pură”

0 16

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu cu Larry King, care lucrează pentru televiziunea de stat rusă în limba engleză RT, că în amenințările președintelui american Donald Trump pentru a impune sancțiuni asupra companiilor care investesc în conducta „Nord Stream-2“, nu există nici o bază economică .

La 11 iulie, șeful de stat american a criticat dur Germania în timpul micului dejun de lucru cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de la Ambasada SUA la Bruxelles, argumentând că este nepotrivit că Germania „a semnat o afacere mare cu Rusia pentru petrol și gaze“, adăugând, că „Germania este pe deplin controlată” de Moscova.

Ministrul Energiei al Statelor Unite, Rick Perry, a declarat că ” noua conductă Nord Stream-2 „trebuie să fie oprită și că toate companiile europene implicate în acest proiect vor fi sancționate de către Statele Unite. ”Ei zic că sprijină concurența iar gazul autoritar rus ar trebui să fie mai rău decât gazul democratic american, deci îmi pare foarte rău, dar nu este (vorba de) economie, nu este concurență, aceasta este ideologie pură ”, a spus Lavrov.

Trump a cerut mai devreme guvernului german să respingă proiectul conductei pentru a asigura acordul comercial cu Washingtonul, care nu include taxele de import ridicate pe aluminiu și oțel.

Statele Unite au cerut în mod repetat țărilor europene să nu participe la Nord Stream-2, amenințând să impună sancțiuni companiilor energetice țărilor europene implicate în proiect. Potrivit Washingtonului, North Stream-2 încalcă securitatea energetică a UE și subminează, de asemenea, interesele Ucrainei. Președintele american a sugerat chiar utilizarea gazului lichefiat din SUA ca alternativă la importul de energie de la alți furnizori.

Până în prezent, Germania, Suedia și Finlanda au autorizat construirea conductei în apele lor teritoriale din Marea Baltică, în timp ce Danemarca se pregătește să blocheze proiectul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

free stats