All for Joomla All for Webmasters
In Estonia sosesc 150 parașutiști americani

In Estonia sosesc 150 parașutiști americani

2
64
0
Tuesday, 08 August 2017
Actualitate

Armata estoniană va fi sprijinită de către un contingent suplimentar de militari americani, trupele preconizându-se a fi trimise în țară deja la finele lunii august.

Pentru perioada desfășurării manevrelor ruso-beloruse comune “Zapad-2017” (“Vest-2017”), SUA vor trimite în Estonia o companie suplimentară a trupelor aeropurtate.

Exercițiile planificate pentru perioada 14-20 septembrie curent vor antrena cea mai mare cantitate de militari de până acum: potrivit comunicatului oficial al Ministerului Apărării de la Moscova, la acțiunile menționate vor participa peste 13 mii de militari. De fapt, ținând cont de experiența anilor trecuți, numărul participanților la menevre ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat, ajungând chiar până la 100 mii de militari.

Anterior, autoritățile de la Tallinn, Riga și Vilnius își exprimaseră îngrijorarea vizavi de posibilitatea livrării de către Kremlin pe teritoriul Belarusului (sub pretextul desfășurării exercițiilor militare), a tehnicii militare și a armamentului pentru efectuarea operațiunilor secrete împotriva statelor baltice.

Deși scenariul declarat al exercițiilor prevede apărarea teritorială a Rusiei și a Belarusului, ministrul leton al apărării, Raimonds Bergmanis, le pune la îndoială transparența, luând în calcul și eventualitatea producerii unor anumite provocări în timpul desfășurării acestora.

Atât autoritățile statelor est-europene membre ale NATO, cât și oficialii de la Kiev, și-au exprimat îngrijorarea vizazi de posibilitatea planificării exercițiului “Zapad-2017” de către Kremlin în scopul relocării tehnicii militare ruse mai aproape de frontiera sa vestică: în Belarus, Marea Baltică și enclava Kaliningrad.

facebook-profile-picture

Eduard Boboc

188 posts | 0 comments

Leave a Reply

Public News FM

Public News FM

Scroll Up