Rusia va acoperi tot Pământul cu un internet de viteză înaltă

0 322

Corporația de stat Roskosmos a prezentat un proiect de acoperire a planetei Pământ cu internet de viteză înaltă, care să satisfacă cerințele celor mai pretențioși consumatori din mediul online.

Potrivit Sputnik, în acest fel, Rusia ar putea face o concurență OneWeb Satellites — un proiect comun al companiilor Airbus și OneWeb, sistemului european de orbită media O3b, deținut de corporația SES, precum și Starlink-ului american, deținut de compania SpaceX a lui Ilon Musk.

Prezentarea proiectului va avea loc pe 22 mai, anunță Roskosmos.

„Va fi prezentat un proiect de creare a unui sistem național de acoperire a Pământului cu internet de viteză înaltă și asigurare a unui canal de conexiune permanentă pentru transportul fără pilot, a unui „internet al obiectelor” și al transmisiei protejate a datelor”, se menționează în anunț.

La prezentare ambițiosului proiect va lua cuvântul directorul general al corporației Roskosmos, Igor Komarov. Evenimentul va fi moderat de directorul executiv pentru dezvoltarea afacerilor și comercializarea corporației, Anton Jiganov.

Printre invitați sunt reprezentanți ai celor mai mari companii, autorităților, instituțiilor din sectorul financiar și bancar, institutelor de dezvoltare, precum ți persoane fizice și juridice care beneficiază de serviciile industriei spațiale.

Potrivit agenției de presă Ria Novosti, proiectul presupune crearea unui sistem global informațional multifuncțional format din sateliți. Inițiativa aparține companiei „Sistemele Spațiale Ruse”.

Pentru realizarea proiectului până în 2020 sunt necesare 299 miliarde de ruble (4-5 miliarde dolari). În acest scop, până în iunie 2018 urmează să fie înființat un consorțiu cu participarea Roskosmos, Vneșekonombank și a altor companii IT. Prima etapă a lucrărilor de dezvoltare și producere a componentelor sistemului urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.