All for Joomla All for Webmasters
Rusia va reduce dependența de valuta americană

Rusia va reduce dependența de valuta americană

2
59
0
Tuesday, 08 August 2017
International

Drept răspuns la noile sancțiuni ale Washington-ului, Moscova va intensifică eforturile în vederea reducerii dependenței de sistemele de plăți din Statele Unite și de dolar în calitate de valută de decontare, a declarat viceministrul rus de externe, Sergey Ryabkov, în interviul acordat revistei “Mezhdunarodnaya zhizn’”, remarcând necesitatea amplificării activității de substituire a importurilor.

Cu puțin timp în urmă, președintele american Donald Trump a semnat proiectul de lege (aprobat de către Congres) cu privire la noile sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și a Coreei de Nord.

În special, extinzând gama penalizărilor sectoriale, documentul reduce perioada maximă de finanțare pentru băncile rusești aflate sub sancțiunile SUA — cu 14 zile, iar pentru companiile din domeniul industriei de petrol și gaze — cu până la 60 de zile (în locul actualelor termene de 30 și, respectiv, 90 zile).

 De asemenea, Legea ajustează gama proiectelor off-shore, dar și a celor din domeniul industriei de petrol și gaze cu rezerve greu de extras, cărora le este interzisă însăși furnizarea echipamentelor și a tehnologiilor.

facebook-profile-picture

Eduard Boboc

188 posts | 0 comments

Leave a Reply

Public News FM

Public News FM

Scroll Up