Steaua învinge greu dar meritat în deplasarea de la Chiajna

0 381

Steaua a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (0-0), duminică seara, în deplasare, într-un meci din etapa a patra a Ligii I de fotbal.

Ilfovenii au deschis scorul, prin Marian Cristescu (50), dar vicecampioana a întors rezultatul în ultimul sfert de oră al partide. Daniel Benzar (75) a restabilit egalitatea, marcând primul său gol în Liga I, iar Denis Man (86) a adus victoria oaspeților, după o minge scăpată de portarul Bălgrădean la centrarea lui Momcilovic.

La ora de start a partidei au existat probleme cu instalația de nocturnă a stadionului din Chiajna, astfel că meciul a început cu o întârziere de circa cinci minute.

FCSB și-a creat mai multe ocazii de gol, prin Gnohere (39, 55), Man (63), Alibec (90+2), Benzar (90+3).

Echipa antrenată de Nicolae Dică rămâne neînvinsă și are zece puncte, la fel ca primele două clasate, FC Botoșani și CFR Cluj.

Concordia rămâne cu un singur punct după 4 etape jucate până acum.

„Am făcut o partidă foarte bună 70 de minute, nu-mi explic cum am pierdut. Ne-am bătut singuri, am greșit pe final. Steaua are jucători de valoare, chiar dacă lasă niște titulari pe bancă.  Avem doar 17 zile împreună, jucătorii încearcă să pună în practică ce le-am spus. Păcat că am pierdut nemeritat, am stat bine în teren. Zilele acestea vor mai veni 3-4 jucători, ne vor ajuta. Vor veni și punctele”, a declarat Miriuță la Dolce Sport.

„Este un lucru bun că am avut reacție după 0-1, am văzut motivație la băieți ca la Plzen. Îmi place să promovez tineri, le transmit să aibă în continuare încredere în ei și pot deveni jucători importanți. Trebuie să am o strategie cu aceste meciuri cu Sporting și am încercat să mai dau șansă și celor care au jucat mai puțin. Mi i-am dorit pe Golofca și Planic. Mi l-am dorit și pe Băluță. E bine că deja l-am luat pe Golofca, sunt convins că ne va ajuta. Nu va avea probleme că a spus că e dinamovist. E jucător profesionist. Am înțeles că va dura vreo lună până va veni cartea verde a lui Planic. Din ce am discutat cu patronul, vor mai veni jucători”, a spus Dică la Dolce Sport.

„Chiajna s-a închis destul de bine, dar am revenit, s-a văzut că suntem o echipă mare. Era normal să vină golurile, eram pe ei. Am vorbit săptămâna aceasta cu antrenorul și ne-a spus că vom fi menajați câțiva, dar vom intra pe parcurs. Eu nu simt nicio presiune legată de baderolă. Cei din vestiar mi-au dat banderola înapoi” – Denis Alibec, jucător Steaua Bucureşti.

CS Concordia Chiajna — FCSB 1-2 (0-0), Stadion ”Concordia” — Chiajna

Au marcat: Marian Cristescu (50), respectiv Daniel Benzar (75), Denis Man (86).

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Feussi (Munteanu ’78), Tipuric, Albu, Bucurică – Kortzorg, V. Gheorghe – Grădinaru, Cristescu (Zeba ’83), Fota – Pena (Batin ’66). Antrenor: Vasile Miriuţă.

Steaua: Niţă – Pleaşcă, Larie, Bălaşa, Momcilovic – Morais (Popescu ’46), Achim – Grecu (Man ’46), D. Benzar, De Amorim (Alibec ’61) – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Pena ’13, Bălgrădean ’88

Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Ciprian Florin Danșa (Satu Mare), Gabriel Bârjac (Zalău); arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galați)

Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) — CCA, Cătălin Cursaru (Ploiești) — LPF

Leave A Reply

Your email address will not be published.