Tot mai mulți clujeni sunt nemulțumiți de zgomotul infernal produs de ”Untold”

0 408

Peste 100 de persoane au reclamat la Primăria Cluj-Napoca faptul că în primele două zile de festival, nivelul zgomotului a fost foarte ridicat, în special pe timpul nopții când odihna a fost practic imposibilă.

Principalele plângeri sunt venite de la clujenii care locuiesc în zona Parcului Central, a stadionului Cluj Arena și a Sălii Polivalente, locuri în care organizatorii Untold au montat nu mai puțin de 10 scene pentru spectacole.

”Au fost sesizări din partea unor persoane care locuiesc în zona stadionului Cluj Arena și Parcului Central, unde se desfășoară festivalul, sau în cartierul Grigorescu, situat în vecinătate, dar și din cartierele Zorilor și Gheorgheni, care se află la mare distanță de locul de desfășurare a festivalului” au precizat reprezentanții primăriei.

Persoanele au reclamat nivelul crescut de zgomot, mai ales pe timpul nopții, când au loc concertele, care țin până la 5,00-6,00 dimineața.

Pe lângă zgomotul infernal produs de stațiile de sonorizare persoanele nemulțumite au reclamat și zgomotul produs de artificiile lansate de organizatori în fiecare zi de festival.

Pe lângă problema zgomotului, cetățenii se plâng și de mizeria făcută în parcuri sau în scările blocurilor de locuințe dar și de faptul că zona de lângă stadion este închisă pentru cei care nu participă la festival.

„Nu mi se pare corect ca un întreg oraș să nu se poată odihni timp de patru nopți din cauza ‘muzicii’ date la maxim la festivalul Untold. Pentru mine este simplu: pe durata ‘festivalului’ plec din Cluj-Napoca, dar ce fac bolnavii internați în spitalele și clinicile din oraș?”, spune un cetățean, pe un astfel de site.

De menționat faptul că un grup de nemulțumiți a lansat și o petiție online unde sunt invitați să semneze toate persoanele care sunt de acord cu mutarea acestui festival în afara localității așa cum se întâmplă cu ”Electric Castle” care se desfășoară în comuna clujeană Bonțida.

Potrivit organizatorilor festivalului, în 3 august, care a fost prima zi a evenimentului, au participat peste 76.000 de persoane, iar vineri, peste 82.000.

În cursul celei de a treia zi a festivalului, sâmbătă, principalul concert va avea loc la ora 3,00, când pe scenă va urca Armin van Buuren. El s-a numărat printre principalii artiști din line-up-ul Untold la fiecare dintre cele trei ediții. Festivalul Untold are loc între 3 și 6 august.

Leave A Reply

Your email address will not be published.