Un asteroid de mari dimensiuni va trece la 1 septembrie prin apropierea Pământului

0 373

Asteroidul Florence, care va trece la distanță relativ mică de Pământ la 1 septembrie, este cel mai mare astfel de obiect spațial rătăcitor care se apropie de Terra, de la începutul observațiilor făcute de NASA cu privire la asteroizii din vecinătatea planetei noastre, cu orbite potențial periculoase.

Acest asteroid are un diametru de 4,4 kilometri și va trece la 7 milioane de kilometri distanță de planeta noastră, adică de 18 ori distanța de la Pământ la Lună — o distanță sigură, dar, în termeni astronomici, suficient de aproape pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la astfel de roci cosmice și ce ar însemna o eventuală ciocnire pentru civilizația umană.

„Deși mulți asteroizi identificați au trecut mai aproape de Pământ decât o va face Florence la 1 septembrie, toți aceștia erau mult mai mici”, a comentat Paul Chodas, managerul Centrului NASA pentru Studiul asteroizilor din apropierea Terrei (Center for Near-Earth Object Studies — CNEOS).

Asteroidul a primit acest nume după Florence Nightingale (1820 — 1910), cea care este considerată fondatoarea serviciului modern de asistente medicale.

Acest obiect cosmic a fost descoperit de astronomul Schelte „Bobby” Bus de la Observatorul Siding Spring din Australia, în 1981. La 1 septembrie acest obiect se va afla la cea mai mică distanță față de Terra din 1890 și până în prezent și va trece din nou, la o distanță similară abia la orizontul anilor 2500.

Leave A Reply

Your email address will not be published.