Victorie frumoasă și zilele însorite nu sunt departe!

0 321

Chiar dacă prima garnitură trimisă în teren de Cosmin Contra a provocat dureri de cap și unora chiar greață din cauza vechimii în câmpul muncii pe gazon al unor jucători, până la urmă a ieșit bine. Jocul a mers, schimbările inspăirate iar fotbaliștii cu carnet de viitoare staruri s-au mișcat cu talent, a presat, au combinat frumos în stil braziliana și au învins în Israel după o perioadă lungă de secetă în confruntările cu această națională.

Nu scăpăm însă de ratările incredibile, acele faze când atacantul, deși singur în fața porții la numai câțiva metri de țintă se pripește și trage cu sete în portar nascând furia suporterilor români și logicul cod roșu de ploaie de înjurături. În rolul eroului negativ a fost din nou Keșeru care putea modifica tabela în minutul 20. Același atacant a vrut să arate publicului că știe să lovească mingea acrobatic și a trimis frumos balonul, pe spate, însă portarul israelian a reținut fără nici un fel de emoție.

Gazdele a avut la rândul lor câteva atacuri consistente la poarta noastră, Niță reușind să oprească pericolul de fiecare dată.

Repriza a doua a fost mai palpitantă cu atât mai mult cu cât în această parte a meciului s-a marcat de trei ori. Prima dată, gazdele au înscris pentru 1-0 prin Tomer Hemed care l-a învins pe Niță cu un șut plasat. Proaspătul intrat în joc Nicolae Stanciu a reușit o execuție de mare precizie scuturând vinclul porții adverse și aducând liniștea firească, de seară, pe stadionul din Țara Sfântă.

La numai două minute după isprava fostului jucător stelist, Keșeru a avut șansa să-și vadă numele pe tabela de marcaj dar mingea trimisă de el, cu capul, dintr-o poziție favorabilă a trecut pe lângă. Nu mai amintim de zecile de mii de înjurături care au urmat și după această fază.

Pe fondul unui joc bun, ofensiv al tricolorilor Țucudean a recepționat magistral o pasă de maestru de la craioveanul Mitriță și cu un lob perfect l-a învins pe portarul advers.

Gazdele au forțat cu disperare egalarea pe final de meci însă puțina șansă combinată cu precizia apărării noastre au făcut ca scorul final să fie 2-1 pentru România.

Per total e bine, tinerii jucători au făcut diferența ca să folosim această stupidă expresie din fotbalul nostru. Urmează peste câteva zile un examen mult mai dificil, cu Suedia, la Craiova unde tricolorii trebuie să facă dovada bunei evoluții din meciul disputat în această seară. Și dacă vom evolua la fel de bine putem să spunem, vorba unui hit La Familia, Zilele însorite nu sunt departe…

Pentru statistică, selecţionatele României şi Israelului s-au întâlnit de 21 de ori până acum, iar palmaresul este favorabil „tricolorilor”, care au înregistrat unsprezece victorii (inclusiv cea de la Netanya), în timp ce israelienii s-au impus de cinci ori, alte cinci partide încheindu-se la egalitate. Precedenta victorie a ţării noastre în faţa Israelului data din anul 1996 (2-0 la Bucureşti, în meci amical), în timp ce israelienii au câştigat ultima confruntare cu România, în 2010 (2-0 la Timişoara, tot într-un amical).

Reacții după meci:

„Păcat că nu am marcat în prima repriză. Am intrat bine în meci și am reușit să întoarcem rezultatul. În repriza a doua, când s-a jucat pe contre, am marcat de două ori. La gol m-am simțit bine cu Mitriță. Am plecat bine în «gaură» și l-am lobat pe portar. Dacă sunt aici, înseamnă că merit. E bine că am marcat eu, data viitoare poate marchează Keșeru. Nu e un concurs. Suntem o echipă tânără. Avem talent și cu o dorință mai mare putem face lucruri bune. Fiecare meci este diferit. Suedia este o echipă masivă, trebuie să ne schimbăm și noi puțin. Trebuie să ne închidem bine și să plecăm bine pe contraatac”, a declarat George Țucudean la Pro X.

”A fost primă repriză pe care am controlat-o. Am avut două ocazii foarte mari. În a doua repriză, ei avut 20 de minute în care au avut ocazii foarte mari. De la intrarea celor doi, jocul s-a schimbat complet. Am avut reacţie de echipă puternică. Am dat două goluri, am şi suferit în prelungirile primei reprize.

În ultimul timp nu am reuşit să-i batem, în seara asta am reuşit.La pauză le-am zis să nu ne relaxăm, să încercăm să intrăm mai bine decât în prima repriză şi să încercăm să dăm noi primii gol. Ei au avut câteva schimbări inspirate, n-am ştiut să ne aşezăm în teren prin schimbărilor lor. După care, prin  intrările lui Mitriţă şi Stanciu s-au schimbat lucrurile. Trebuie să vedem şi lucrurile pozitive: România, de obicei, pierde când primim gol, dar astăzi am reuşit să întoarcem. Suntem pe un drum bun. Încercăm să avem acelaşi spirit, aceeaşi atitudine. Mi-a fost frică că o să ne prăbuşim, dar astăzi am avut o reacţie extraordinară. De obicei, când primim gol ne cam prăbuşim.

În general, îmi place să vorbesc despre echipă. Jucătorii remarcaţi o să-i remarcaţi voi, ziariştii. Nu am avut probleme să-l bage pe Bancu, în ultima lună a fost unul dintre cei mai buni şi constanţi jucători de la Craiova. Aveam nevoie de incursiunile lui. Pentru mine, Bancu a făcut un meci bun şi mă bucur pentru el”, a declarat Cosmin Contra pentru Pro X.

„Mă bucur că am reuşit să câştigăm. Era important pentru moralul nostru. Când am mingea la 20 de metri de poarta adversă, mereu încerc să şutez. Şutul e una dintre calităţile mele foarte bune. Am intrat cu poftă de joc, aşa fac mereu când joc la echipa naţională.

A fost un teren senzaţional de bun, orice fotbalist şi-ar dori să joace pe asemenea suprafaţă. Dedic golul viitoarei mele soţii, dar şi bunicii şi familiei mele. Ne aşteaptă un meci greu cu Suedia. Avem şi Liga Naţiunilor, unde ne putem califica la EURO. Ar fi o dezamăgire mare dacă nu ne-am califica la Campionatul European” – a spus Nicolae Stanciu la Pro X.

Israel – România 2-1 (0-0), stadion Netanya

Au marcat: Tomer Hemed (60), respectiv Nicolae Stanciu (64), George Ţucudean (82).

Echipe:

Israel: 1. Ariel Harush – 2. Ben Bitton, 20. Loai Taha, 21. Eytan Tibi, 13. Taleb Tawatha – 7. Barem Kayal (8. Almong Cohen, min.46), 6. Birbas Natcho (căpitan, 16. Hanan Maman, min.80), 15. Dor Micha (9. Eran Levy, min.46), 5. Maor Melikson (17. Dia Sabia, min.46) – 12. Tal Ben Chaim (11. Dan Einibinder, min.68), 10. Tomer Hemed (19. Alon Turgeman, min.61). Selecţioner: Alon Hazan.

Rezerve neutilizate: 18. Ofir Marciano, 23. Daniel Amos, 3. Maor Kandil, 4. Tal Kahila, 14. Dor Peretz, 22. Oren Biton.

România: 16. Florin Niţă – 2. Romario Benzar, 21. Dragoş Grigore, 22. Crstian Săpunaru (căpitan), 11. Nicuşor Bancu – 8. Mihai Pintilii (6. Paul Anton, min.72),18. Răzvan Marin (20. Alexandru Cicâldău, min.83) – 17. Ciprian Deac (7. Alexandru Chipciu, min.61), 14. Constantin Budescu (23. Nicolae Stanciu, min.61), 10. Gheorghe Grozav (28. Alexandru Mitriţă, min.61) – 13. Claudiu Keşeru (19. George Ţucudean, min.70). Selecţioner: Cosmin Contra.

Rezerve neutilizate: 1. Silviu Lung, 12. Ciprian Tătăruşanu, 3. Alin Toşca, 4. Cosmin Moţi, 5. Ionuţ Nedelcearu, 9. Dorin Rotariu, 15. Cristian Manea, 26. Dennis Man.

Arbitru: Masias Dimitrios. Asistenţi: Georgiu Charalampos, Kalogeru Marios. (toţi din Cipru). Al patrulea oficial: Orel Greenfeld (Israel).

Leave A Reply

Your email address will not be published.