Zeci de tineri din Arhiepiscopia Iașilor călătoresc pe jos spre ținutul Neamțului

0 430

Zeci de tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț se află zilele acestea într-un pelerinaj pedestru spre așezămintele spirituale din ținutul Neamțului.

Intitulat Pe urmele Sfinților nemțeni, pelerinajul duhovnicesc organizat în Arhiepiscopia Iașilor se află la a III-a ediție. Anul acesta participă aproximativ 170 de pelerini care au ca destinație finală Vârful Toaca de pe Muntele Ceahlău.

Grupul de tineri ieșeni a pornit la drum luni, 31 iulie 2017, după participarea la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Sfântul Gheorghe – vechea catedrală din Iași. Aceștia au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Părintele Ionuț Dascălu, coordonator în cadrul Pelerinajului, a subliniat faptul că această manifestare reprezintă o revenire la pelerinajul original, diferit de ceea ce înțeleg creștinii zilelor noastre prin vizitarea locurilor sfinte cu ajutorul mijloacelor de transport.

Sub genericul Pelerinajul sfinţilor nemţeni, tinerii vor parcurge zilnic, mergând pe jos, aproximativ 30 de km. Cele trei grupuri de pelerini se vor întâlni la Cetatea Neamț vineri, 4 august.

Tinerii pelerini vor participa la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț  (5 august, la Mănăstirea Neamț), Schimbarea la Față a Domnului (6 august, pe Muntele Ceahlău) și Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla (7 august).

Leave A Reply

Your email address will not be published.