Reluarea dialogului strategic dintre Chișinău și Washington

0 185

În cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe și al integrării europene (MAEIE) de la Chișinău, Andrei Galbur, cu adjunctul asistentului secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, Bridget Brink, oaspetele de peste ocean a confirmat intenția țării sale privind susținerea în continuare a procesului de implementare a reformelor în Republica Moldova.

Cei doi demnitari au luat în dezbatere modalitățile de susținere necesare statului situat pe malul stâng al Prutului în procesul implementării cursului european de dezvoltare.

Remarcând tendința reciprocă în vederea concentrării eforturilor comune pentru continuarea implementării reformei juridice în Republica Moldova (în special referindu-se la eradicarea corupției, activizarea acțiunilor de combatere a traficului de ființe umane, eficientizarea asigurării securității naționale), B. Brink a menționat progresele înregistrate în procesul reconstruirii economiei statale prin intermediul reformelor implementate, îndemnând autoritățile să continue aplicarea acestora în același ritm.

La rândul său, șeful diplomației moldovenești a configurat platforma dialogului strategic dintre cele două state, propunând crearea unor grupuri de lucru în principalele domenii de activitate (economia, energetica, supremația legii, securitatea) și efectuarea obligatorie a consultărilor în cadrul acestora cu participarea experților din ambele țări.

Reluarea dialogului strategic dintre Chișinău și Washington are loc în contextul marcării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane.

 

 

Eduard BOBOC

Leave A Reply

Your email address will not be published.