Președintele Consiliului Federației de la Moscova i-a imputat Casei Albe imixtiunea în politica Kremlinului

0 193

În timpul întâlnirii cu V. Putin, Valentina Matviyenko (Președintele Consiliului Federației) a declarat sporirea influenței SUA asupra proceselor interne din Rusia, cerând studierea minuțioasă a imixtiunii din afară în afacerile țării sale.

Recent, Consiliul Federației (CF) a inițiat constituirea “Comisiei Klimov” pentru asigurarea suveranității statale, monitorizarea activității guvernelor străine și prevenirea ingerințelor externe în problemele interne ale Rusiei.

Potrivit unor membri ai Legislativului de la Moscova, începând din 2014 Federația Rusă (FR) este ținta unui atac informațional fără precedent, organizat de către persoane cu tulburări psihice, dornice cu orice preț să le facă scârnăvii celor din jur.

În cadrul audierilor publice privind neamestecul în problemele interne ale Rusiei, membrii CF au remarcat constituirea în Congresul SUA a unei comitet special pentru contracararea “influenței inventate” a Kremlinului, declarând lipsa oricăror dovezi de ingerință a Moscovei în afacerile interne ale Washington-ului.

Remarcând confruntarea FR cu tentative deschise și rău intenționate de influențare din exterior în scopul schimbării puterii, Matviyenko a menționat tendințele Occidentului în vederea destabilizării țării sale din punct de vedere politico-economic, a influențării politicii sale externe independente, a demonizării Rusiei, a acuzațiilor nefondate cu privire la imixtiunea în alegerile din SUA și din alte țări, trotodată declarându-și nemulțumirea vizavi de atacurile informatice frecvente, finanțarea forțelor de opoziție și difuzarea propagandei anti-rusești.

Afirmând existența problemelor de diferit ordin, președintele CF a specificat aspectele pozitive ale președinției lui Putin (consolidarea vizibilă a societății, sporirea încrederii cetățenilor în țara lor și în propriile forțe), declarându-i reușitele drept motiv pentru pizmuirea și exercitarea presiunilor asupra Rusiei din partea detractorilor din afară, pentru introducerea sancțiunilor, adoptarea rezoluțiilor și a declarațiilor anti-rusești, dar și pentru numeroasele tentative de discreditare a diplomaților ruși.

Eduard BOBOC

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.