Rușii au atacat monopolul americanilor la super-rachete

0 196

O particularitate importantă a apărut în armata rusă: bombardierele strategice “Tu-95MC” pot deja redirecționa rachetele de croazieră, inclusiv în timpul aflării acestora în drum spre țintă.

Potrivit surselor de la Ministerul Apărării al Federației Ruse, recent, câteva bombardiere din cele specificate, decolând de pe aerodromul “Engel’s” (regiunea Saratov), au lovit cu “X-101” (cele mai noi rachete de croazieră strategice “sol-aer”, datorită utilizării tehnologiei de reducere a vizibilității radarului capabile să distrugă ținte în mișcare cu o precizie de lovire de până la 10 m.) unele obiecte ale teroriștilor “Statului Islamic” la granița dintre provinciile Hama și Homs, de la o distanță de circa 1.000 km.

Conform afirmaţiilor unor experţi în domeniul aviaţiei şi ingineriei aerospaţiale, datorită echipării avioanelor cu sisteme de navigaţie “SVP” membrii echipajului pot redirecţiona rachetele de croazieră în timpul zborului sau chiar înaintea lansării acestora.

Deocamdată, nu se ştie dacă sistemul respectiv va fi instalat pe toate bombardiere strategice rusești: cel mai probabil, procesul va avea loc concomitent cu întreţinerea programată a aeronavelor.

Astfel, armele de înaltă precizie încetează să reprezinte un avantaj al armatei americane: elaborarea propriilor mijloace tehnice de luptă analogice celor de peste ocean le va permite militarilor ruşi să dobândească flexibilitatea necesară desfăşurării operațiunilor militare.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova, anume aceste bombardiere, decolând de pe aerodromul “Engel’s-1” (situat în regiunea Saratov din Federația Rusă), au lovit cu cele mai noi rachete de croazieră “X -101”, de la o distanţă de circa 1.000 km., obiectele teroriștilor “Statului Islamic” amplasate la frontiera dintre provinciile Hama şi Homs.

Cel mai probabil, dotarea bombardierelor strategice rusești cu un astfel de sistem se va realiza concomitent cu efectuarea planificată a lucrărilor de întreţinere a aeronavelor.

Aşadar, mijloacele de luptă de înaltă precizie încetează să mai constituie avantajul militarilor americani: concomitent cu elaborarea propriilor arme analogice, militarii ruşi au reuşit să dobândească flexibilitatea necesară efectuării operaţiunilor de luptă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.