Cetățenie rusă pentru cumpărătorii imobilelor scumpe

0 172

Vladimir Petrov, reprezentantul fracțiunii “Yedinaya Rossiya” din Adunarea Legislativă a Regiunii Leningrad, a propus oferirea cetățeniei ruse tuturor cetățenilor străini și persoanelor fără cetățenie care cumpără în Federația Rusă proprietăți în valoare de peste 50 de milioane ruble (circa 850.000 USD – n.n.), prezentându-și inițiativa în scrisoarea adresată ministrului afacerilor externe, Sergey Lavrov.

Remarcând existența multiplelor bariere birocratice în procesul obținerii cetățeniei ruse, deputatul consideră că acordarea automată a cetățeniei Rusiei concomitent cu achiziționarea bunurilor imobiliare scumpe va simplifica considerabil această procedură, sporind atât numărul cetățenilor țării, cât și însăși atractivitatea cetățeniei acesteia.

Inițiativa lui Petrov conține încă o condiție: necesitatea demonstrării de către fiecare candidat a legalității provenienței mijloacelor financiare investite în cumpărarea bunurilor imobiliare situate în Federația Rusă.

Aplicarea aceleiași proceduri simplificate deputatul o propune și în privința persoanelor care deschid în țară afaceri sociale orientate spre binele populației.

La 30 decembrie 2016, pe ordinea de zi a Dumei de Stat a fost introdus un proiect de lege privind facilitarea acordării cetățeniei ruse, însă documentul respectiv se referea, în primul rând, la persoanele  născute pe teritoriul Federației Ruse, dar și la cele care aveau strămoși născuți în țară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.