Ministerul polonez de externe a descoperit o conspirație a corporațiilor internaționale împotriva țării

0 140

Concernele media, băncile și corporațiile internaționale finanțează acțiunile de protest în Polonia, a declarat ministrul de externe de la Varșovia Vitol’d Vashchikovskiy (foto), potrivit căruia situația din Republică reprezintă o tentativă de răsturnare a Guvernului actual.

Opoziția și o parte a puterilor europene n-au acceptat rezultatele alegerilor prezidențiale și parlamentare, iar problemele instanțelor de judecată și ale reformelor nu sunt decât niște pretexte care ascund în spatele său sume fabuloase de bani și o influență enormă, a declarat șeful diplomației poloneze, menționând printre “forțele serioase care intervin în situația din țară concernele mediatice, instituțiile băncare și companiile multinaționale.

Motivul nemulțumirilor în masă ale polonezilor îl reprezintă “reforma judiciară dubioasă” aprobată definitiv la 21 iulie curent.

Susținută de către Comisia Europeană, opoziția îi solicită Președintelui recurgerea la dreptul de veto asupra controversatelor legi privind Curtea Supremă de Justiție si Consiliul Național al Magistraturii, “acuzate” de reducerea independenței justitiei.

Potrivit eurodeputaților, intrarea în vigoare a legilor specificate va conduce la dependența puterii judecătorești de partidul de guvernământ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.