Rusia are un nou reprezentant permanent la ONU

0 154

Potrivit declarației viceministrului de externe de la Moscova, Gennadiy Gatilov, în timpul apropiat funcția de reprezentant permanent al Federației Ruse la ONU o va ocupa Vasiliy Nebenzya (foto, stanga), care anterior a supervizat cooperarea economică în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE).

În curând, V. Nebenzya (candidatura căruia a fost deja aprobată de către Duma de Stat și Consiliul Federației) urmează a se muta la New York pentru preluarea atribuțiilor.

Având rang diplomatic de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, V. Nebenzya din 1983 a activat în diferite structuri ale Ministerului Afacerilor Externe al URSS, deținând diverse funcții în Aparatul Central și în cadrul reprezentanțelor sovietice din străinătate, inclusiv la Misiunea Permanentă a URSS pe lângă Ogranizația Națiunilor Unite.

Diplomatul a lucrat la New York încă la finele anilor ’90, timp de patru ani deținând funcția de consilier superior al lui Sergey Lavrov, pe atunci reprezentant permanent al Rusiei pe lângă ONU.

În vara anului 2013, V. Nebenzya a fost numit viceministru al afacerilor externe, iar în februarie 2014 i s-a acordat cel mai înalt rang diplomatic.

În timpul deținerii funcției de viceministru de externe pentru probleme economice, anume el a condus negocierile privind restructurarea datoriei Ucrainei față de Moscova, exprimându-și în repetate rânduri nemulțumirea față de “monopolul” agențiilor internaționale de rating.

În 2015, remarcând începerea acoperirii “cu o crustă de suspiciuni și neîncredere” a relațiilor Rusiei cu Uniunea Europeană, V. Nebenzya și-a exprimat speranța în vederea îmbunătățirii acestora în cel mai scurt timp posibil.

Probabil, funcția de reprezentant permanent al Rusiei pe lângă ONU este una dintre cele mai dificile în diplomație. Reprezentarea celei mai mari puteri nucleare în Consiliul de Securitate al ONU (cea mai importantă organizație internațională la nivel mondial, responsabilă cu menținerea păcii și stabilității pe întreaga planetă) este o muncă extrem de anevoioasă, iar importanța acesteia nu poate fi supraestimată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.