Noutățile Ministerului Justiției de la Chișinău disponibile și în limba rusă

0 193

Intenționând extinderea comunicării cu publicul, Ministerul Justiției din Republica Moldova (RM) a lansat versiunea în limba rusă a secțiunii “Noutăți” de pe site-ul oficial.

Informarea cetățenilor despre activitățile și proiectele relevante ale Instituției prin comunicate de presă bilingve are drept scop crearea unei punți de comunicare cu un segment mai larg al societății, cu mass-media din țară și de peste hotare.

Potrivit ministrului Vladimir Cebotari (foto), prin facilitarea informării vorbitorilor de limbă rusă din prima sursă, autoritățile de la Chișinău preconizează să contribuie la prevenirea şi eliminarea discriminării sociale pe criteriul limbii vorbite, experții în domeniu calificând drept “distrugător al barierelor lingvistice” anume comunicarea eficientă promovată de către mass-media.

Pentru reflectarea uniformă a informațiilor în presa din Republică, conducerea Ministerului intenționează lansarea, în curând, a site-ului instituției și în versiunea engleză.

Având statutul de “limbă pentru comunicare interetnică”, potrivit Recensământului din 2014, în RM rusa este vorbită de către circa 400.000 cetățeni, adică de 14,1% din populația țării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.