Salam din carne umană în suburbia Moscovei

0 202

Experții Centrului Federal de Cercetare Alimentară (Institutul de Nutriție al Academiei de Științe Medicale din Rusia) au găsit urme ale ADN-ului uman în mezelurile produse la Compania “Mortadel’” din suburbia capitalei ruse.

Mostrele pentru expertiză au fost luate pe teritoriul întreprinderii producătoare situate în localitatea Nagornoye (raionul Pushkin, regiunea Moscova).

Potrivit unor interlocutori ai cotidianului rusesc de largă circulație și cu o lungă durată de apariție “Izvestiya”, ADN-ul respectiv a fost detectat în două produse ale Companiei “Mortadel’” (“Korolevskaya kolbasa” și “Zernistyy servelat”), ca urmare a efectuări analizei cârnațului conform regulilor de identificare a compoziției brute a produselor din carne, cu utilizarea unui sistem special de testare care reacționează la ADN-ul uman.

Motivele prezenței urmelor ADN-ului în salam nu sunt cunoscute, deocamdată, un specialist de la Institutul de Nutriție declarând imposibilitatea perceperii unui atare fenomen.

Conform informației postate pe site-ul companiei, “Mortadel’” este una dintre principalele douăzeci de uzine de prelucrare a cărnii din țară, istoria căreia începe “odată cu producerea primei sute de kilograme a salamului Tallinn” în 1991.

De atunci, capacitatea zilnică de producție a companiei a crescut la o sută de tone.

Reprezentanții acesteia susțin fabricarea tuturor produselor din materie primă naturală și ecologic pură de la propria fermă agricolă, cu utilizarea aromelor și condimentelor naturale, a ouălor și a laptelui proaspete, precum și renunțarea la folosirea în procesul de producție a aditivilor artificiali și a acceleratorilor chimici de maturare a cârnațului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.