Ex-ministru liberal condamnat la închisoare cu executare

0 155

Iurie Chirinciuc (foto), fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare de tip semi-închis și o amendă de 700 unități convenționale (1 u. c. este egală cu 20 lei moldovenești), totodată interzicându-i-se ocuparea funcțiilor publice pentru o perioadă de 5 ani.

Învinuit de exercitarea, în complicitate cu alte persoane, a presiunii asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de către Banca Europeană de Investiții (BEI), în scopul constrângerii acesteia să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliați, demnitarul risca 15 ani de închisoare (la fel ca ex-ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama).

În penitenciarul de tip semi-închis își execută pedepsele, sub pază și supraveghere permanentă, persoanele condamnate la închisoare pentru infracțiuni ușoare, mai puțin grave și grave, comise cu intenție. După expirarea termenului de 6 luni din ziua intrării în penitenciar (însă nu mai mult de o treime din durata pedepsei), ținându-se cont de comportamentul în perioada aflării în carantină, condamnații de acolo pot fi transferați în regim comun de deţinere.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.