Avionul de luptă “T-50-11” a efectuat primul zbor-test

0 198

A efectuat primul zbor-test cel mai nou avion de luptă (“T-50-11”) elaborat în cadrul proiectului “PAKFA” (“Perspektivnyy aviatsionnyy kompleks frontovoy aviatsii” – în română: “Sistem Aviatic de Perspectivă pentru Aviația Tactică”), proiect ce va înlocui MiG-29 “Fulcrum” și Su-27 “Flanker” în forțele aeriene ruse.

Zborul inaugural avuse loc la 29.01.2010, iar până la mijlocul lunii noiembrie avionul brăzdase cerul deja de 40 de ori. Deși cel de-al doilea exemplar T-50 a zburat pentru prima dată în martie 2011, intrarea în producția de masă a aeronavei este preconizată abia pentru anul curent.

Există trei variante ale avionului: “T-50” (varianta prototip), “Suhoi PAKFA” (varianta de serie dezvoltată de către Federația Rusă) și “Suhoi HAL FGFA” (varianta dezvoltată în comun cu India).

Reprezentând o modificare a T-50-11, aeronava SU-57 face parte dintr-a cincea generație a avioanelor de luptă create de către Biroul de proiectare Suhoi în cadrul “PAKFA”.

Echiparea cu cele mai noi sisteme electronice și arme, viteza mare și capacitățile de manevră sporite ale avionului îi oferă pilotului posibilități aproape nelimitate pentru dezvoltarea și operarea aeronavei.

Pe lângă îmbunătățirea diferitor parametri (inclusiv a puterii motorului, a distanței zborului și a încărcării cu bombe), constructorii continuă activitatea în vederea efectuării de către aeronavă a maximului operațiunilor în locul pilotului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.