Militarii americani au început construcția unui centru de operațiuni în Ucraina

0 171

La 25 iulie, curent, în cadrul asistenței militare oferite de către SUA aliaților săi, ostaşii americani au început construcția unui centru de operațiuni pentru trupele ucrainene în baza militară navală Ochakovo din regiunea Nikolayev.

Lucrările sunt realizate în cadrul programului de asistență militară “Foreign Military Construction Sales, FMCS”, de către batalionul de construcție mobil al infanteriei marine, supranumit şi “Albinile marine”.

Concepute în vederea asigurării unui management flexibil al Forţelor Navale pe întreg teatrul operațiunilor militare, asemenea centre le oferă reprezentanţilor comandamentului instrumentele necesare gestionării flotei, asigurând adoptarea deciziilor importante în situaţii de o dificultate extremă. În cadrul unui astfel de Centru poate fi organizat un punct de comandă pentru menţinerea legăturii directe cu navele în timpul exercițiilor militare.

Potrivit locotenentului Forţelor Navale ale SUA Jayson Makgi, responsabil pentru edificarea centrului, apariţia acestuia va îmbunătăți capacitățile de apărare și infrastructura țării-gazdă, sporind posibilităţile pregătirii bilaterale şi contribuind la consolidarea relațiilor dintre Washington şi Kiev.

Pe lângă centrul menţionat, pe teritoriul bazei se preconizează a mai fi amplasate un atelier de reparații pentru bărci şi puncte de control pe întreg perimetrul acesteia.

În perspectivă, este prevăzută utilizarea edificiului pentru efectuarea de către militarii ucraineni a exerciţiilor militare navale și combinate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.