Autoritățile din Crimeea au răspuns la declarația privind returnarea Peninsulei cu forța

0 194

Promisiunea unuia dintre organizatorii blocadei din Republica Autonomă Crimeea, Lenur Islyamov, privind “reîntoarcerea peninsulei în componența Ucrainei” pe cale armată provoacă sarcasm și zâmbet, a declarat, Zaur Smirnov, vicepreședintele “Medzhlis”-ului (un organism reprezentativ al poporului tătar din Crimeea care pretinde calitatea de reprezentant plenipotentiar al tătarilor din Peninsulă).

Cu ceva timp înainte, într-un interviu acordat mass-media din Ucraina, Islyamov declarase necesitatea pregătirii pentru eliberarea Crimeii, în caz de necesitate – chiar și prin mijloace militare.

Solicitându-i mai întâi întoarcerea datoriilor exorbitante creditorilor, Z. Smirnov îi atribuie întregii retorici “miliante” a acestuia rolul ascunderii propriilor păcate, în speranța atragerii atenției asupra lui și a obținerii finanțărilor din Occident, totodată “prezicându-i o soartă” identică cu cea a lui Mikhail Saakashvili (politicianul căzut în dizgrație în Ucraina). În opinia vicepreședintelui “Medzhlis”-ului, nimeni nu va avea nici cea mai mică șansă de a destabiliza situația în Crimeea.

Omul de afaceri Lenur Islyamov, ex-viceprim-ministru în “Crimeea rusească”, a fost destituit din cauza slabei performanțe și a părăsit Republica. Mai târziu, fusese acuzat în absență de sabotaj, incriminându-i-se o diversiune, în urma căreia, în noiembrie 2015, întreaga peninsulă rămăsese fără curent electric.

Islyamov figurează, de asemenea, în dosarul penal, intentat de către Serviciul Federal de Securitate (FSB) ca urmare a constituirii în sudul Ucrainei, chiar la frontierele Crimeii, a unei formațiuni armate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.