A fost lichidat ultimul centru de rezistență al Statului Islamic din Siria centrală

0 182

Potrivit unor surse din Ministerul Apărării de la Moscova, trupele siriene, în colaborare cu detașamente de voluntari, au eliberat orașul Akerbat (localitate de o importanță strategică deosebită), în urma operațiunii de distrugere a unei numeroase structuri din cadrul grupării jihadiste “Statul Islamic”, realizate în regiunea estică a provinciei Hama cu sprijinul activ al Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse (FAFR).

Subdiviziunile Diviziei 4 blindate a forțelor guvernamentale siriene, în cooperare cu unitățile celui de-al 5-lea corp de armată (constituit din voluntari) și detașamentele militare ale Serviciului General de Informații (Mukhabarat) au intrat în orașul Akerbat.

Avioanele rusești au distrus fortărețele și blindatele teroriștilor, pozițiile de foc ale artileriei, posturile de comandă și nodurile de comunicații ale militanților “Statului Islamic”.

Astfel, conform surselor citate, a fost eliminat ultimul centru major de rezistență al teroriștilor din centrul Siriei, actualmente subdiviziunile armatei Damascului definitivând nimicirea rămășițelor grupărilor teroriste ale “Statului Islamic” din regiune.

Leave A Reply

Your email address will not be published.