Kadyrov amenință cu opunerea Rusiei

0 235

Președintele Republicii Cecenia, Ramzan Kadyrov, a amenințat cu opunerea, în cazul susținerii de către Kremlin a operațiunii îndreptate împotriva mahomedanilor din Myanmar.

Calificând evenimentele din Birmania drept “genocid al musulmanilor”, liderul de la Groznyy a admis posibilitatea pronunțării împotriva Rusiei, în cazul sprijinirii de către Moscova a “șeitanilor care comit crime”.

Evidențiindu-și propria viziune asupra evenimentelor din țară și din lume, Kadyrov a remarcat existența unor nuanțe specifice politicii statale, declarându-și încrederea absolută în vederea imposibilității susținerii de către societate a ucigașilor și violatorilor.

Relevând imposibilitatea satisfacerii multiplelor solicitări privind expedierea trupelor în Myanmar (acțiunea respectivă reprezentând prerogativa statului), liderul cecen a condamnat mijloacele de informare în masă rusești care evită reflectarea situației din regiune: “Dacă undeva în Europa au loc explozii sau omucideri, mass-media noastre viteze imediat reacționează. Dar atunci când, timp de doar trei zile, au fost omorâte câteva mii de oameni, toți preferă sa tacă”.

În statul Rakhine din Myanmar militarii desfășoară o amplă operațiune împotriva luptătorilor islamici din cadrul populației autohtone a regiunii (Rohingya), considerați de către autoritățile republicane migranți ilegali din Bangladesh.

Leave A Reply

Your email address will not be published.