Oamenii de știință au numit cele mai nocive cinci produse pentru “motorul organismului”

0 24

Experții în domeniul bolilor cardiovasculare au efectuat rating-ul celor mai dăunătoare produse pentru inimă, relevând primele simptome ale problemelor cardiace, adesea ignorate. Conform rezultatelor cercetării, cauza creșterii numărului bolilor de inimă o reprezintă nu doar stresul, dar și schimbarea nutriției.

În ultimul timp, în jurul nostru au început să predomine așa-zisele “alimente cu grăsimi ascunse” (conținând cantități exorbitante de grăsimi nocive pentru organismul uman), de care nu ne putem proteja nici achiziționând produse mai scumpe.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din München, cele mai bogate în “grăsimi ascunse” cinci produse sunt următoarele:

1) produsele cu grăsimi modificate și margarină, biscuiții cookie cu unt, prăjiturile cu cremă;

2) afumăturile;

3) caviarul roșu și negru;

4) șampania și vinurile gazate;

5) berea.

Primele semne ale problemelor cardiace le reprezintă nu durerile în partea stângă a toracelui, ci următoarele fenomene:

1) tulburările de somn asociate cu anxietatea;

2) oboseala în timpul zilei fără vreun motiv aparent;

3) senzația lipsei de aer în timpul exercițiilor fizice.

Deși orice tip de activitate fizică este benefică pentru menținerea stării bune a organismului, potrivit ultimelor cercetări științifice, cele mai indicate sporturi pentru o inimă sănătoasă sunt următoarele: înotul, alergarea și pilates-ul (“o formă de fitness pentru trup și suflet”).

Leave A Reply

Your email address will not be published.