Trupele ruse vor fi dotate cu arme automate subacvatice

0 181

Foarte curând, mai multe categorii de militari ruși vor fi înarmați cu automate subacvatice: în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse a intrat varianta modificată a armei automate speciale cu două încărcătoare (“ADS” – “Avtomat dvukhsrednyy spetsial’nyy”).

Produs de către Biroul Central de Proiectare și Cercetare a Armelor Sportive și de Vânătoare (parte componentă a Holdingului “Asociația Științifică și de Producție “Complexe de înaltă precizie” S.A.), pistolul-mitralieră modificat permite efectuarea tragerilor normale (pe uscat) și subacvatice, fiind echipat și cu un aruncător de grenade antipersonal (cu fixare sub țeavă) utilizat pentru tragerea pe uscat.

Deja au fost încheiate contracte pentru dotarea cu automate subacvatice a unui șir întreg de instituții și organizații din Federația Rusă (inclusiv Ministerul Apărării, Serviciul Federal de Securitate, Serviciul Federal al Trupelor Gărzii Naționale și Ministerul Afacerilor Interne), începerea producției de serie a noilor arme preconizându-se pentru anul viitor.

Automatul modificat, ale cărui performanțe ergonomice sunt substanțial îmbunătățite, permite efectuarea tragerilor sub apă și pe uscat, cu gloanțe speciale și muniții convenționale pentru AKM (“Kalashnikov”), calibrul 5,45 mm., iar trecerea la utilizare într-un alt mediu se efectuează cu o simplă comutare a regimului de tragere.

Având o cadență de tragere de 600-800 cartușe pe uscat, cu o bătaie eficace de până la 600 metri, sub apă automatul (căruia i se pot atașa: un amortizor, obiective optice, dispozitive pentru vedere pe timpul nopţii, un laser şi o lanternă tactică) este capabil să lovească o țintă la o distanță de până la 25 de metri.

În condițiile unei lupte acerbe, datorită lansatorului de grenade integrat, pe lângă focul cu cartușe, “ADS”-ul poate efectua foc de artilerie cu grenade tip “VOG-25” (de 40 mm.), capabile a lovi inamicul la o distanță de până la 400 metri.

Ajutarea eliberării cartușului de un canal special din faţă asigură confortul necesar de tragere atât pentru dreptaci, cât şi pentru stângaci.

Adoptată oficial de către Ministerul Apărării al Federației Ruse în 2013, arma automată specială “ADS” va fi introdusă în dotarea Forțelor Speciale ale Marinei Militare și a structurilor de forță destinate asigurării siguranței în zonele acvatice și în transportul pe apă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.