Administrația Prezidențială a confirmat dorința lui Putin de a rămâne la cârma statului

0 162

Surse apropiate administrației președintelui rus au comunicat detaliile următoarelor alegeri prezidențiale, preconizate pentru 18 martie 2018 (cea de-a patra aniversare a anexării Crimeii de către Federația Rusă).

Nominalizarea candidaturii lui Vladimir Putin pentru funcția supremă din stat se preconizează a fi efectuată în două etape.

În prima etapă (proiectată pentru luna noiembrie, curent), Putin își va da personal consimțământul pentru nominalizare, în cadrul unui eveniment asemănător tradiționalei “linii directe”, când cetățenii îi vor solicita intrarea în cursa prezidențială.

Cea de-a doua etapă prevede desemnarea oficială a actualului șef de stat pentru postul râvnit, cu colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaturii acestuia. Realizarea etapei respective este planificată pentru perioada mai apropiată datei organizării scrutinului, astfel încât campania să fie efectuată în termeni cât mai restrânși.

La începutul lunii, președintele Putin a justificat trecerea sub tăcere a eventualității înaintării candidaturii sale pentru un nou mandat cu frica de “tradiționala” tendință a cetățenilor, manifestată prin “încetarea de a mai munci” după astfel de anunțuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.