“Kalashnikov” va testa două tipuri de arme

0 167

În 2018, Concernul “Kalashnikov” (cel mai mare producător rus de arme de luptă automate, puști cu lunete, proiectile de artilerie ghidate și o gamă largă de arme de înaltă precizie) va testa două tipuri de arme de calibru mic (un pistol-mitralieră silențios “AMB-17” și unul de dimensiuni mici “AM-17”), începerea producției în serie a celor două arme, care au atras deja atenția sporită a Serviciului Federal de Securitate (FSB), a Serviciului Federal de Pază (FSO) și a Gărzii Naționale a Federației Ruse (NGRF), preconizându-se până la finele anului viitor.

Produs ca o alternativă la pistolul automat silențios “Val” (deja existent), “AMB-17” va fi echipat cu un amortizor de zgomot, datorită căruia suprimarea sunetului împușcăturii îl va face comparabil cu cele mai silențioase puști cu lunetă.

La fel ca “AM-17”, lungimea unui pistol-mitralieră silențios cu patul pliat nu va depăși 50 centimetri (astfel, fiind cu 20 centimetri mai scurt decât “AK-74M”), iar greutatea acestuia fără încărcător va fi sub 2,5 kilograme.

Modelele celor două arme specificate (“AMB-17” și “AM-17”) au fost prezentate în cadrul forumului militar-tehnic internațional “Army-2017”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.