Ministerul rus de Externe a acuzat Statele Unite de susținerea teroriștilor în Siria

0 160

Viceministrul rus de externe a exprimat îngrijorarea Moscovei față de etalarea de către Statele Unite a unui comportament contradictoriu în problema lichidării grupării teroriste “Statul Islamic” (interzise în Federația Rusă).

Alarmat de divergențele dintre unele acțiuni și declarațiile verbale ale SUA privind preocuparea de lichidarea “Statului Islamic” și de învingerea teroriștilor în Siria, Sergey Ryabkov (în poză) a conchis importanța superioară pentru Washington a unor “probleme politice și geopolitice”, în comparație cu propriile declarații în vederea aderării la lupta antiteroristă.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat mai multe fotografii aeriene ale raioanelor dislocării luptătorilor “Statului Islamic” de la nord de orașul sirian Deir ez-Zor, în  care putea fi observată tehnica unităților cu destinație specială ale Statelor Unite.

Deși, potrivit unor surse din cadrul ministerului menționat, fotografiile atestă situarea forțelor speciale americane în zonele edificate și fortificate anterior de către luptătorii “Statului Islamic”, n-au fost observate nici semne de existență a pazei militare americane, nici urme de asalt sau de ciocniri militare cu teroriștii, nici cratere lăsate în urma bombardamentelor aviației coaliției internaționale. Iar acest lucru nu poate atesta decât faptul simțirii în siguranță a militarilor americani în zonele aflate sub controlul teroriștilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.