Concernul “Kalashnikov” a prezentat o armă împotriva aeronavelor fără pilot

0 189

Anul viitor, va avea loc testarea armei radioelectronice “Rex-1” (în imagine), destinată combaterii vehiculelor fără pilot, în cazul reușitei experimentului planificându-se începerea producției în masă a acestor arme neletale (de achiziția cărora deja sunt interesate structurile de forță).

Deși arată ca un pistol-mitralieră, “Rex-1” nu trage cu cartușe, având încorporat un modul de suprimare pentru blocarea semnalelor sistemelor de navigație prin satelit GPS, GLONASS, BeiDou și Galileo în raza de 5 kilometri.

În urma “tragerii” din acest dispozitiv (capabil să blocheze Wi-Fi şi comunicațiile celulare GSM, 3G, LTE la o distanță de un kilometru, producând interferențe pe frecvențele 900 MHz, 2.4 GHz, 5,2–5.8 GHz) asupra unui aparat de zbor, drona își pierde conexiunea cu telecomanda și aterizează ușor.

Arma este echipată cu vizor colimator (care oferă o viteză mare de țintire), mâner tactic, stroboscop, lumina laser vizibilă, mijloace de control obiectiv (registratoare audio și video), iar sistemul de fixare permite instalarea dispozitivelor opționale (vizoare de țintire, lanterne și indicatoare ale țintelor).

Proiectat pentru utilizare la temperaturi cuprinse între -40 și +50оC, dispozitivul radioelectronic (cu o greutate de 4,2 kg) este echipat cu baterii care asigură funcționarea tuturor mecanisme timp de 3 ore.

Având dimensiuni compacte, arma se pune în stare de luptă doar prin apăsarea unui buton.

Conceput pentru asigurarea securității obiectivelor păzite și efectuarea operațiunilor speciale de combatere a terorismului, “Rex-1” poate fi folosit în timpul efectuării lucrărilor genistice și pentru combaterea dispozitivelor explozive improvizate activate cu ajutorul semnalului telefonului mobil. Datorită capacității acestuia de a bloca semnalele GSM, devine imposibil controlul de la distanță a dispozitivelor explozive.

Să presupunem că un ofițer de poliție a detectat o pungă sau un rucsac suspect în apropierea unei mulțimi. După alertarea specialiștilor în deminare (în timpul deplasării acestora la fața locului), polițistul va ține obiectul suspect în vizorul armei specificate, astfel asigurând bruierea fluxului GSM și împiedicându-i pe teroriști să inițieze activarea dispozitivului explozibil de la distanță.

Potrivit lui Konstantin Abashkin, directorul Companiei “Zala Aero Group” (parte a Concernului “Kalashnikov”), noua armă poate fi utilizată pentru: a) ocrotirea vieții private; b) protecția VIP-urilor; c) asigurarea securității obiectelor supravegheate, inclusiv în timpul desfășurării evenimentelor în masă; d) efectuarea operațiunilor antiteroriste.

Doritorii de a-și achiziționa asemenea “anti-drone” nu vor avea nevoie de permise sau autorizații pentru utilizarea acestor mijloace tehnice speciale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.