La Moscova a mai fost reținut un grup de teroriști

0 172

Membrii unei celule a rețelei teroriste “Stat islamic” (organizație interzisă în Rusia), originari din Republica Autonomă Daghestan, bănuiți de pregătirea atacurilor teroriste în regiunea Moscovei, au fost reținuți în seara zilei de 29 septembrie.

În cadrul activităților operaționale și de căutare desfășurate pe teritoriul unui complex de locuințe din zona nordică a capitalei ruse a fost arestat un tânăr născut în 1998, paznic la un șantier de construcții, cu domiciliu permanent în Daghestan, în geanta căruia a fost găsit un obiect asemănător unei grenade de mână “RGD-5” și altul similar unei focoase pentru grenada de mână “UZRGM-2”.

Împreună cu paznicul a fost arestat și fratele său, cu trei ani mai mare, în geanta personală a căruia au fost depistate aceleași obiecte suspecte.

De asemenea, angajații Serviciului Federal de Securitate (FSB) au confiscat de la locul reținerii teroriștilor un dispozitiv explozibil improvizat și un pistol “Makarov” cu opt gloanțe.

Potrivit surselor din cadrul FSB, la începutul lunii septembrie s-a aflat despre confecționarea clandestină a dispozitivelor explozive de către doi bărbați de religie musulmană, stabilirea identității cărora a devenit posibilă în urma realizării unui complex de măsuri operative.

Monitorizarea presupușilor teroriști (care păreau a duce un mod de viață religios) a permis depistarea asupra lor a armelor de foc și acumularea dovezilor privind procurarea de către aceștia a substanțelor utilizate pentru fabricarea dispozitivelor explozibile improvizate.

Persoanele reținute planificaseră comiterea mai multor atentate de rezonanță (inclusiv atacuri teroriste cu utilizarea substanțelor explozibile) în locurile aglomerate și în infrastructura de transport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.