Rusia produce bombe electromagnetice

0 246

Rusia produce muniții radioelectronice capabile să deterioreze echipamentele inamicului prin intermediul undelor electromagnetice de frecvență ultraînaltă, a declarat consilierul prim-adjunctului directorului general al concernului “Radioelektronnyye tekhnologii” (“Tehnologii radioelectronice”) Vladimir Mikheyev.

Anterior, unele mass-media au publicat informații despre crearea la una dintre întreprinderile din industria de apărare a redutabilei rachete electromagnetice “Alabuga”: având o unitate de luptă dotată cu un foarte puternic generator de câmp electromagnetic, aceasta e capabilă să “acopere cu o singură lovitură”, deteriorând și “transformând într-o grămadă de fier vechi” toate echipamentele electronice, o suprafață de  3,5 km2.  

Sub cifrul “Alabuga”, în anii 2011-2012, s-a încheiat un șir de cercetări științifice, în cadrul cărora au fost stabilite principalele direcții de dezvoltare a armamentului radioelectronic al viitorului, în urma unei foarte serioase evaluări teoretico-practice în laboratoare și pe poligoane specializate fiind determinate denumirea armelor radioelectronice și gradul influenței acestora asupra echipamentelor.

Influența respectivă poate avea diferite niveluri de intensitate: de la un impact “obișnuit” (scoaterea provizorie din uz a sistemelor de armament și a tehnicii militare inamice) până la o “înfrângere radioelectronică” absolută (cauzatoare de distrugere energetică a principalelor elemente electronice, a plăcilor, blocurilor și a sistemelor). După finalizarea activității menționate, toate datele cu privire la rezultatele acesteia au fost secretizate, însăși tema armelor radioelectronice nimerind în categoria “tehnologiilor critice” cu cel mai înalt grad de secretizare.

Actualmente, toate elaborările specificate au fost implementate în vederea efectuării unor activități concrete de cercetare și creare a unor arme electromagnetice, precum proiectilele, bombele și rachetele cu un generator special (magnetic) de explozie, unde datorită energiei detonării se creează așa-zisul impuls electromagnetic capabil să scoată complet din funcțiune, la o anumită distanță, toate mijloacele tehnice ale inamicului. Elaborări de acest gen realizează toate puterile lumii, în special SUA și China.

Leave A Reply

Your email address will not be published.