Un satelit gigant se va prăbuși pe Pământ

0 182

Potrivit specialiștilor de la NASA, un satelit sovietic de o tonă și jumătate ar putea cădea pe Pământ în următoarele două săptămâni.

Lansat de către Uniunea Sovietică în 1979, “Molnia-1-44” (în poză) este un satelit de comunicații destinat atât necesităților Forțelor de Rachete Strategice rusești, cât și asigurării comunicațiilor telegrafice și telefonice.

Datorită încetinirii vitezei de rotație a corpului ceresc menționat, în viitorul apropiat acesta ar putea părăsi orbita, iar din cauza dimensiunilor impresionante dispozitivul nu va arde completamente în straturile dense ale atmosferei.

Deși, deocamdată, este imposibilă determinarea locației precise și stabilirea datei exacte a căderii satelitului, conform unor estimări evenimentul s-ar putea produce în a doua decadă a lunii curente.

De facto, “Molnia-1-44” nu este singurul corp ceresc sovietic care părăsește orbita: potrivit declaraților anterioare ale mass-media, în prima săptămână a lunii viitoare pe Pământ va cădea satelitul “Kosmos-1345” (“Tselina-D”), cu masa de 1.700 kg., lansat în spațiu încă în 1982.

Leave A Reply

Your email address will not be published.