Armata Ucrainei trece pe carabine americane

0 159

De acum înainte Armata ucraineană nu va mai fi echipată cu puști de asalt rusești “Kalashnikov”, ci cu carabine americane automate “M4-WAC-47” (în poză), deja produse în țara vecină sub licența SUA de către concernul “Ukroboronprom”.

Elaboratorii ucraineni ai carabinei au remarcat importanța extremă a existenței în arma creată conform modelului american a unui calibru similar celui folosit în armele “made in the USA” și a utilizării schemei care permite utilizarea a două tipuri de cartușe: în Forțele Armate ale Ucrainei se folosesc masiv alte modele de gloanțe (nepotrivite pentru “M4-WAC-47”).

Pe an ce trece, americanii își perfecționează capacitățile în domeniul afacerilor, străduindu-se a extinde arealul comercializării produselor. Abilitatea Statelor Unite de a obține profituri colosale de pe urma războaielor deja a devenit notorie: provocarea conflictelor armate în diferite părți ale lumii le aduce câștiguri fabuloase producătorilor de arme și muniții din “Țara Făgăduinței”. Așadar, dotându-și trupele cu carabine automate “M4-WAC-47”, și Kievul va contribui, într-o măsură considerabilă, la înavuțirea capitaliștilor americani (care preferă să prezinte afacerea menționată drept “integrare a trupelor ucrainene în sistemul NATO”.

Deși, la momentul actual, problema aderării Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică lipsește de pe ordinea de zi (și autorităţilor de la Kiev li s-a dat de înțeles acest lucru), acest fapt nu pare a împiedica Washingtonul să profite de “aservirea” țării respective pentru “transferarea” carabinelor americane Forțelor sale Armate.

Volens-nolens, acțiunile militare în regiunea estică a statului vecin reprezintă o mină de aur pentru producătorii armamentului din SUA, iar continuarea războiului constituie un prilej de suplinire a conturilor bancare ale comercianților cu arme și, respectiv, de sărăcire a populației țării.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.