Polițiștii au confiscat o enormă cantitate de canabis

0 150

În perioada 6 – 11 octombrie curent, în urma activităților desfășurate în vederea destructurării unui grup infracțional specializat în operațiuni ilegale cu droguri de risc, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Timișoara,  au confiscat 2,5 tone de canabis (foto.

Potrivit cercetărilor, membrii grupării ar fi întreținut, pe raza județului Timiș, 5 culturi de canabis, după recoltare ambalându-le cu intenția comercializării ulterioare.

Pentru documentarea activității infracționale au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant, concomitent efectuându-se 5 percheziții domiciliare pe raza întregului județ.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat 2,5 tone de canabis (masă verde și uscată), conducând la audieri 8 persoane (3 dintre care au fost reținute pentru 24 de ore și, ulterior, arestate preventiv pentru 30 de zile).

La operațiile menționate, alături de polițiști și jandarmi, a participat un grup de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, cultivarea drogurilor de risc, fără drept, trafic și deținere de droguri de risc.

Cunoscut și sub denumirea de marijuana, canabisul se prepară dintr-o plantă (“cannabis sativa”), originară din Asia centrală și de sud, folosită ca plantă textilă (cânepă) în scopuri medicinale. Din frunzele și florile de canabis se poate extrage o substanță psihotropă (cu denumirea de THC – tetrahidrocannabinol): utilizată ca drog, aceasta traversează bariera hemato-encefalică și influențează direct sistemul nervos central (creierul). Având ca efecte alterarea percepției sau a stării de conștienţă și tulburări comportamentale, canabisul poate induce variate stări (euforie, hiperstimulare, halucinații), producând dependență psihică și fizică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.