Rusia va răspunde loviturilor globale din partea SUA

0 208

Forțele Armate ale Federației Ruse și-ar putea folosi propriile experiențe pentru contracararea sistemelor americane destinate loviturii globale non-nucleare instantanee, a declarat general-colonelul Vladimir Shamanov, actualul președinte al Comisiei de Apărare a Dumei de Stat, ex-comandantul Forțelor Aeropurtate ale Federației Ruse (24.05.2009-04.10.2016) (în poză), după ce atenționase Legislativul de la Moscova cu privire la inițierea unor sisteme similare de către Pentagon.

Problema menționată a fost abordată de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Aleksandr Yemel’yanov, la briefingul ruso-chinez consacrat problemelor apărării anti-rachetă.

Cu acest prilej, Shamanov a remarcat imposibilitatea îndeplinirii sarcinilor stabilite în prezentul concept, în contextul dezvoltării continue a mijloacelor de luptă aflate în posesiunea celor mai puternice armate din lume, subliniind activitatea sporită a Moscovei în această direcție, în ultimele decenii.

De fapt, deși potențialul forțelor nucleare ale Washingtonului îi permite efectuarea unei lovituri nucleare preventive zdrobitoare împotriva oricărui potențial inamic, Rusia are cu ce răspunde la agresiunea americană. Anume o atare concluzie figurează și în articolul publicat recent în “Bulletin of the Atomic Scientists”, autorii căruia remarcă “subminarea stabilității strategice în lume” din cauza unei asemenea stări de lucruri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.