SUA au dezvăluit arma, la fabricarea careia Rusia le-a depășit cu 20 de ani

0 145

Prezentându-și raportul în cadrul ședinței Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington, Samuel Bendetto a remarcat activitatea intensă și fructuoasă a specialiștilor moscoviți în domeniul tehnologiilor avansate pe parcursul ultimelor 20 de ani, declarând Rusia drept “lider mondial incontestabil al războiului radioelectronic”. O atenție deosebită analistul Centrului de Analiză Navală din capitala Statelor Unite i-a acordat-o complexului RB-341V “Leer-3” (în poză), destinat suprimării conexiunii GSM. Proiectat de către “Centrul tehnologic special” din Sankt-Petersburg, transmițătorul este capabil să blocheze simultan până la două mii de abonați sau trei operatori de telefonie mobilă.

Totodată, în raportul menționat, S. Bendetto a remarcat și “armele” rusești care, în opinia lui, sunt “mai slabe” decât cele produse în SUA, China, Iran și Turcia – aparatele de zbor fără pilot, drept exemple în această privință indicând următoarele: dronele “Forpost” și “Orion”, drona grea “Altair” (de luptă), robotul genist “Uran-6” și drona “Orion”.

Pe lângă cele specificate, expertul american a recunoscut faptul acordării, de către Federația Rusă, a unei atenții sporite elaborării sistemelor fără pilot (în special, inovărilor și finanțării), admițând posibilitatea reducerii restanțelor într-un timp record și chiar a depășirii altor state la acest capitol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.