Dronele rusești vor putea “vedea” indiferent de vremea de afară

0 178

Inginerii constructori navali din Federația Rusă au inventat o tehnologie inovatoare a “ochiului tehnic” (în poză), datorită căreia va fi posibilă urmărirea de pe drone, nave și avioane indiferent de oră și vremea de afară.

Actualmente, sunt în curs de desfășurare negocierile între Institutul de Aviație din Moscova și Întreprinderea științifică și de producție “Salyut” cu privire la activitatea comună asupra tehnologiei inovatoare a “ochiului tehnic” pe baza noului senzor radar.

Acest sistem este destinat monitorizării zonelor de responsabilitate sporită în condiții de vizibilitate optică limitată: ceață, zăpadă, fum, ploaie, praf.

Compactitatea și capacitățile tehnice avansate îi oferă dronei posibilitatea de a “vedea” literalmente “prin furtuna sau ploaie”, spre deosebire de alți senzori (care, în mare parte, vor produce doar interferențe).

Elaborarea va putea fi utilizată pe mai multe mijloace de transport: pe calea ferată, în aeronavele de mici dimensiuni, în vehiculele aeriene fără pilot, în automobile, în ambarcațiunile de mici dimensiuni, dar și în sistemele integrate de protecție a diverselor obiecte.

Cercetările au ajuns în faza finală, deja obținându-se brevetul corespunzător și creându-se macheta pentru demonstrarea tehnologiei menționate, iar primele teste demonstrative pentru potențialii consumatori au confirmat gradul înalt de inovație și relevanța produsului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.