Putin a numit tehnologia considerată mai teribilă decât o bombă nucleară

0 120

Președintele Federației Ruse consideră abilitatea de a “crea persoane cu caracteristici specificate” o tehnologie mai teribilă decât o bombă nucleară, menționând “apropierea zilei” când oamenii de știință vor putea modifica codul genetic uman, fapt care va face să devină actual aspectul etic al unei asemenea intervenții.

În cadrul sesiunii “Tineretul-2030. Imaginea viitorului”, desfășurate în cadrul Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților (World Festival of Youth and Students), liderul de la Kremlin (în poză, alături de participanții la întrunire) a subliniat importanța componentei morale a oricărei acțiuni, exprimându-și convingerea că ingineria genetică va oferi noi oportunități pentru ajutorarea persoanelor care suferă de boli genetice.

Totodată, Vladimir Putin a remarcat și existența unei alte componente: posibilitatea omului de a “intra” în “codul genetic creat de natură sau, după cum afirmă persoanele evlavioase, de Dumnezeu”, adică de a crea un om cu diferite calități prestabilite: calități care i-ar determina atât genialitatea, cât și cruzimea sau lipsa de compasiune.

Curând, omenirea ar putea intra într-o perioadă dificilă și responsabilă a existenței sale. Și ceea ce am relatat ar putea fi mai teribil decât o bombă nucleară. Tot ceea ce facem ar trebui să fie întru binele oamenilor, să-i întărească, nu să-i distrugă”, a relevat șeful statului.

Cel de-al XIX-lea Festival Mondial al Tineretului și Studenților (la care participă circa 30 mii de persoane din peste 180 de țări) s-a desfășurat în perioada 14-22 octombrie curent, principalele evenimente fiind organizate în Parcul Olimpic din orașul Sochi (cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din țară).

Leave A Reply

Your email address will not be published.