Ierusalimul a decis expulzarea în masă a cetățenilor ucraineni

0 187

Autoritățile israeliene vor revizui procedura de acordare a azilului cetățenilor ucraineni, a menționat Agenția Informațională din Rusia “Novosti Ukraina”, cu referire la Direcția înregistrare populație și migrație din cadrul Ministerului de Interne de la Ierusalim.

Evaluând situația, specialiștii Ministerului de Interne, în comun cu cei de la Ministerul Afacerilor Externe din Israel, au stabilit lipsa oricăror obstacole pentru întoarcerea în siguranță a cetățenilor ucraineni în patria lor, decizând aplicarea procedurii de procesare accelerată a solicitărilor în vederea acordării azilului depuse de către cetățenii ucraineni în absența unor circumstanțe speciale.

Astfel, dreptul accelerării procesului de studiere a cererilor cetățenilor ucraineni în vederea acordării azilului presupune inclusiv prerogativa răspunderii prompte la acestea cu refuz (cu deportarea ulterioară).

Potrivit precizărilor publicației menționate, anterior asemenea solicitări erau studiate în termen de șase luni. Ucrainenii intrau pe teritoriul Israelului în calitate de turiști (pentru această categorie, între cele două țări este stabilit un regim fără vize), iar apoi depuneau o cerere în vederea solicitării azilului. După depunerea cererii specificate, în decursul celor șase luni de așteptare a deciziei autorităţilor, ei puteau lucra legal în Israel.

De acum încolo, cererile respective ale cetățenilor ucraineni vor fi studiate în decursul unei singuri săptămâni.

Potrivit diferitor surse, actualmente în Israel se află circa 20.000 ucraineni, trei pătrimi dintre care deja au depus solicitări în această privință .

Deocamdată, autoritățile israeliene au făcut excepție doar pentru persoanele originare din regiunile Donetsk și Lugansk, solicitările cărora vor fi studiate conform procedurii obișnuite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.